Hadsel kommune mangler støttekontakter - behovet er økende mens antallet frivillige går ned:

Kommunen i beit for lavterskelomsorg

– Det er litt rart å høre at personen du har brukt så mye tid med, har gått bort. Vi er anonyme personer for pårørende, sier Rigmor (75) om sin jobb som støttekontakt.

lite gir mye: Forebyggende arbeid og sosial trening har god effekt når det gjelder å begrense eskalerende mentale helseproblemer, som også gir større budsjettmessige utslag. Flere støttekontakter vil gjøre mye, tror May Anne Antonsen på tjenestekontoret. Illustrasjonsfoto: Per Eivind Knudsen 

Vesteraalens Avis

På tjenestekontoret til Hadsel kommune fortviles det. I alle fall litt. Antallet medmennesker som vil bli støttekontakter går nedover, mens antallet mennesker som kan ha behov for en profesjonell turvenn, kinofølge, sosial livslinje, går stadig oppover. Behovet for mennesker som vil være der for andre, fordi hverdagen av forskjellige årsaker er litt vanskelig, har gått nedover.