Ber om svar i folkemøte

Langøy lokalutvalg inviterer politikerne til åpent folkemøte på Sandnes førstkommende tirsdag, hvor de blant annet vil begrave stridsøksa etter skolekutt i kommunestyreperioden.

vil se fremover: Langøy lokalutvalg ønsker å få med politikerne på et forsonede, men samtidig informativt folkemøte, hvor de nå ønsker å se fremover for områdets vedkommende. – Det blir et litt sånn «begynne på nytt»-møte, sier Oddvar Andor Pedersen, og viser til at klassekuttene på Sandnes skole er en av sakene som må begraves. Arkivfoto. 

Det er nok av utfordringer her ute, som både skole, næring og tomtesalg, i tillegg til den generelle infrastrukturen.– Det er nok av utfordringer her ute, som både skole, næring og tomtesalg, i tillegg til den generelle infrastrukturen.

Oddvar Andor Pedersen, leder Langøy lokalutvalg
Vesteraalens Avis

– Vi ønsker å se fremover, og det betyr samtidig å høre hva politikerne ønsker å gjøre her ute, sier utvalgsleder Oddvar Andor Pedersen.

Han håper så mange politikere som mulig blir med på møtet den 7. april i Sandnes-lokalet.

Invitasjonen går til alle partiene som stiller til valget i år, og Pedersens håp med møtet er at velgerne i området får høre hvilke planer de har for den kommende perioden.

– Det er nok av utfordringer her ute, som både skole, næring og tomtesalg, i tillegg til den generelle infrastrukturen. Hva vil politikerne gjøre med og for oss, er det enkle spørsmålet. Et spørsmål som ikke nødvendigvis vil gi enkle svar.

Begrave stridsøksa

Det har vært relativt høy temperatur mellom innbyggerne på Sandnes og de folkevalgte og kommuneadministrasjonen etter at det ble vedtatt å fjerne ungdomsskolen. Pedersen er dog veldig klar på at folkemøtet ikke skal bli nok et forum for å lufte irritasjon.

– Det blir et litt sånn «begynne på nytt»-møte, hvor vi ønsker å høre partienes valgløfter for området, sier han.

– Begrave stridsøksa altså?

– Det kan det også kalles.

Kun to partier har sagt ja

Ifølge Oddvar Andor Pedersen har invitasjonen gått ut til samtlige politiske partier.

– Vi har fått positivt svar på invitasjonen fra Høyre og Venstre, men håper selvfølgelig at representanter også fra de andre partiene ønsker å komme til møtet, sa han til VA tidligere i uka.