Onsdag er det igjen klart for markedsdager på Stokmarknes

Det er klart for det fjerde «Markedet på Stokmarknes» med oppstart allerede onsdag. – Det blir spesielt i år, siden vi er så heldige å få Artic Race gjennom markedsgata, forteller lederen Kate Adolfsen Trablesi, i Stokmarknes Vel.

KLAR FOR MARKED: Monica Aspelund og Kate Adolfsen Trablesi i Stokmarknes Vel ønsker velkommen til stor festivitas på årets Marked i Stokmarknes. 4 dager til ende og med sykkelracet igjennom markedsgata lørdag. En storskjerm skal monteres for å vise det hele. Foto: Jane Willassen 

Vesteraalens Avis

Det er 4 år på rad at den gamle markedstradisjonen vekkes til liv.

– Den stammer helt tilbake fra slutten av 1700-tallet, sier Adolfsen Trablesi.

– Det siste ordentlige markedet var mest sannsynlig i 1939 og det var et av de største i Nordnorsk tradisjon, legger hun til.

Etter hvert kom Vesterålsfestivalen som ble en forløper til den tradisjon som etter hvert ble videreført og det ble Lam og Laks festivalen og nå «Markedet på Stokmarknes.»

– I år har vi konsentrert oss om å få til et marked som inneholder forskjellige salgsboder og mattilbydere. Vi er så heldig at vi har klart å få racet igjennom Markedsgata, forteller Adolfsen Trablesi.

– Vi har organisert Markedet på en annen måte i år, legger hun til.

Folkefest i gata

– Hele bysentrum blir gjort om til en stor folkefest. Før hadde vi telt i selve gata, nå har vi lagt det opp litt annerledes. Her blir det kafé, salgsboder og vi fordeler det hele over begge lungene våre, torgplassene i sentrum, opplyser hun.

Internasjonal matmarked skal være på det nedre torget.

– Vi må ha plass til folk lørdag, og vi har da stor kafé og storskjerm som viser racet helt fra begynnelse til slutt. Det blir også utekonsert med Toraloo, forteller hun.

Hva er spesielt i år?

– Det er det store fokuset på Artic Race, og «Markedet på Stokmarknes» blir offisielt åpnet på torsdag av ordføreren.

– Vi har også malt sykler og vimplene er laget for å skape identitet, og for å smykke byen. Det med byidentitet er viktig, mener Kate, og forteller at syklene også skal brukes til neste år.

– Begge parkeringsplassene som er i tilknytning til torgplassene vil bli stengt fra i kveld, forteller Kate. Dette for å klargjøre til Markedet på Stokmarknes.

– Vi gleder oss masse og Artic Race er en folkefest for alle. Jeg vil oppfordre kommunen til å tenke at ikke alle er oppe på Storheia, det er mange som vil følge med fra gata. Det er viktig at kommunen også tar hensyn til det, legger hun til.