Melbo Sanitetsforening er 110 år

Melbo Sanitetsforening inviterer til 110-års jubileum i dag fredag, og har åpent hus onsdag for å vise fram aktiviteten i foreninga.

Engasjert: Maren Frederiksen er foreningens stifter. 

Vesteraalens Avis

– Det blir jubileumsfeiring på Havsula på fredag, forteller kasserer Anne Lise Rønning.

– Dette er ei forening som har bestått i 110 år, så vi håper vi klarer nye 110 år. Vi trenger at det kommer unge folk på banen, sier hun.

Hun forteller at de har strikke- og skravlekafé på sanitetshuset hver onsdag.

– Du trenger ikke å kunne strikke for å være med der. Det holder om du bare vil prate, forsikrer hun. – Men du er også velkommen dit, understreker hun.

– Ellers har vi møter en gang i året og mye av aktiviteten er basert på ting som kan gi inntekt til gode formål både lokalt og nasjonalt, forklarer hun.

– Akkurat nå holder vi på med de tradisjonelle fastelavnsrisene, som vi snart skal ut å selge. Inntekta fra det salget går til nasjonal forskning på kreft og revmatiske sykdommer, opplyser Rønning.

Melbo Sanitetsforening har som en av sine hjertesaker å samle inn penger til gode tiltak for vanskeligstilte.

– Og hvert år gir vi julegaver til beboerne på rus og psykiatri. Dette er folk som ofte har liten familie, forklarer hun.

– Onsdag har vi åpent hus på sanitetshuset, fra klokka 11 til 14. Det er også i anledning 110 års jubileet. Da blir det gratis kaffe og bløtkake til alle som kommer innom, frister hun.