– Vi bare venter på ei ulykke

Anne Marit Karlsen ber foreldre til fartsglade unge sjåfører ta en prat med avkommet før det er for sent. – Det er helt hinsides hvordan de holder høy hastighet her, og det er i 50-sona. Da tør jeg ikke tenke på hvordan de kjører i 80-sona, sier hun.

Frykter det verste: Søndre-beboer Anne Marit Karlsen har sett seg lei på jevnlige fartsovertredelser i 50-sona rett utenfor Stokmarknes. – Vi som bor her langs veien bare venter på at det skal skje en ulykke, og nå som det blir mørkere om kvelden øker frykten, sier hun. Bilen på bildet holdt for ordens skyld lav hastighet. Foto: Per Eivind Knudsen 

Vesteraalens Avis

Mens hun snakker om hvordan hun og beboerne på Søndre opplever hvordan enkelte bilister fullstendig ignorerer skiltet med 50 på, understreker en bil poenget. Lyden av turtall og utagerende bruk av gasspedalen stopper intervjuet midlertidig.