Den innbringende julesesongen er i ferd med å ryke for mange bedrifter:

Ditt bidrag er viktigere nå, enn noen gang

Hadsel og Grünerløkka sliter med de samme utfordringene akkurat nå. Som følge av pandemien har enkelte butikker blomstret mens andre butikker visner. Den næringa som i dag er mest utsatt er serveringsstedene våre.

Omsetning: Daniel Sowe oppfordrer til aktivitet som skaper omsetning. – Omsetning er det eneste som kan redde bedrifter, skriver han i dette innlegget. Foto: Martin Kristiansen 

Vi som forbruker kan etter beste evne benytte oss av bransjens alternative løsninger, og vi må stole på at de praktiserer godt smittevern.

Vesteraalens Avis

De må holde stengt i den mest innbringende tiden og julebordsesongen ryker. Sånn er det og det må vi respektere. Men vi som forbruker kan etter beste evne benytte oss av bransjens alternative løsninger, og vi må stole på at de praktiserer godt smittevern.

Hvordan kan vi bidra? De som har anledning til det, når smittesituasjonen Hadsel står midt oppe i forhåpentligvis snart er over, kan spise et ekstra måltid ute med sin familie eller kohort, og vi kan tenke alternativt rundt julebord.


Under første nedstenging oppstod fenomenet «viritual dining». Dette går ut på at får ingredienser og prefabrikkerte råvarer levert på døra sammen med en oppskrift eller fremgangsmåte. Deretter møtes man i et digitalt møterom og alle deltakere gjør tilberedingen av maten sammen, tar et par digitale skåler og den ansvarlige for underholdningen styrer dette digitalt.

For en lokal serveringsbedrift vil den slik leveranse utgjøre en stor forskjell. Det finnes garantert flere spennende nye måter å bidra i dugnaden på, for dugnaden er mye mer enn å begrense smitte. Den handler også om å bidra til å bedriftene vi har i dag også er her i morgen. Mange av bedriftene er evig nok med å sikre daglig drift, og Hadsel kommune ønsker å hjelpe til med kreative forslag.


Samarbeid fungerer, og «Vinterlys i Hadsel» er et fint eksempel på dette der handelsstanden på Melbu og Stokmarknes er samkjørte. Aktivitet som dette skaper omsetning og omsetning er det eneste som kan redde bedrifter. Det finnes her også mange flere muligheter for økt omsetning når kundene ikke lenger kan komme til deg.

Konseptet Heimhandla er med å sette fokus på lokal handel, og det hjelper bedriftene med synlighet.


Hvilke andre aktiviteter kan vi finne på mens vi rir av stormen?

Kan for eksempel alle som tilbyr mat i Hadsel samarbeide om en bestillingsapp for mat? Det er mulig å få en slik på banen relativt kjapt og rimelig, så snart næringen eventuelt bestemmer seg for det. Maten må også fraktes og da vil det også dryppe på transportnæringen. Finnes det flere bransjer som kunne dratt nytte av en slik løsning? Eller er det andre ting som kan gjøre det lettere for folk å være med på denne delen av dugnaden?

Send meg gjerne tips eller idéer på mail!

Med dette ønsker jeg alle en riktig god jul, når den tid kommer!