De skal gi ungdom i Vesterålen sine egne nyheter

U247. Lytt til navnet. Dette er nemlig navnet på nettstedet som skal bli synonymt med nyheter for ungdom i Vesterålen.

NYHETER FOR UNGDOM: William Andre Skaaden, Victoria Haugnes og Ragnhild Solhaug Willasen i u247.no, skal gi unge vesterålinger nyheter fremover.
Annonsørinnhold produsert av VOL

Vi er i TV-studioet på Hadsel videregående skole på Stokmarknes. Her sitter ti ungdommer fra andreåret på medielinja og diskuterer flittig med redaktør Espen Mowinckel Pettersson.

– Hva kan bli bedre med denne reportasjen, spør redaktøren.

– Vi kunne hatt bedre klipp og bedre lyd, sier William Andre Skaaden og legger til:

– Jeg er ikke fornøyd med dette. Det kan bli langt bedre.

Dette vitner om at Skaaden og de andre i redaksjonen er opptatt av kvalitet.

– Men hva er det de driver med?

– De driver U247.no, en nettavis av, med og for ungdom mellom 13 og 19 år i Vesterålen, sier redaktør Espen Mowinckel Pettersson.

Han er redaktør for U247, en redaksjon som består av elever fra medielinja ved Hadsel videregående skole.

TV-JOURNALISTER: Ragnhild Solhaug Willasen og William Andre Skaaden i aksjon i TV-studio.

Nyheter for ungdom

Pettersson forklarer videre at nettstedet i dag er i sin spede begynnelse, men at U247 med hjelp av leserne, skal bli det foretrukne stedet for ungdom å skaffe seg oversikt over hva som skjer.

– I disse dager er jeg på tur rundt på skoler i Vesterålen for å snakke med dem om hva de ønsker at vi skal lage reportasjer om og hva slags funksjoner og innhold de ønsker. Dette skal være ei avis og et nettsted de vil innom hver dag, så da må vi gi dem hva de vil ha, sier Mowinckel Pettersson.

I dag består nettstedet av flere videoreportasjer som er laget for, med og om ungdom. Målet er at det på sikt også skal komme bidrag fra leserne.

– Vi vil at nettstedet skal være interaktivt og at ungdom skal laste opp videoer og bilder selv. Vi kommer for eksempel til å ha månedlige konkurranser hvor vi ber klasser sende inn videoer de har laget via nettstedet. Det beste bidraget vinner 3000 kroner til klassekassen, forteller redaktøren.

Jobber i skoletida

Elevene selv jobber i redaksjonen i skoletida, og har dette som en del av den yrkesretta utdanningen sin. I tillegg til lærdom, tjener de også penger på det de lager.

Men hva er så målsetninga for nettstedet?

– Jeg har lyst å si at vi skal bli like populære som tiktok, men jeg tror nok Trump ikke ender med å true oss med nedleggelse. Om vi får dette nettstedet til å bli noe av det første ungdom sjekker når de står opp om morgenen, er jeg fornøyd. Dette skal bli et nettsted som er aktuelt og nødvendig for folk. Får vi til det, har vi lykkes, sier Pettersson.