Slik er utsikten til vår journalist i Sandnessjøen. Foto: Sindre Kolberg

Her kan du lese intervju og se spillerbørs i egen sak!

Da var kampen over. Sortland gikk seirende av banen i en av årets vanskeligste borteoppgjør.

SLUTT.

92 min. Det er lagt til tre minutter ekstra spilletid, men etter Thunestvedts skade vil det trolig legges ytterligere minutter til. Stein Pedersen kommer inn for Thunestvedt.

92 min. Sortlands midtbaneanker Sindre Thunestvedt må hjelpes av med en skade. Får en solid trøkk i en duell. Viktig spiller for bortelaget.

90 min. Corner til hjemmelaget på slutten. Sortland header ut for ente gang i dag. Tre minutter lagt til.

89 min. Hjemmepublikummetmaner til innsats, men mange slitne bein utpå her nå.

85 min. 1-3. Stian Theting. Straffen kom etter at ballen ble sendt inn i feltet. Dommeren blåser straffe. Han mener at Bjørn Skog var for hardhendt og rev ned en Sandnessjøen-spiller. Skog får gult kort for forseelsen.

85 min. STRAFFE!

84 min. Ørjan Paulsen kåres til dagens beste Sandnessjøen-spiller av en lokal jury.

83 min. Ny sjanse for Sortland, men ballen sendes utenfor mål.

78 min. Sortland bytter: Målscorer Truls Knudsen ut, Stefan Jensen inn.

72 min. Virker litt resignerte nå, Sandnessjøen

66 min. Barlow tester skuddfoten, men hjemmelagets målvakt kan sikre den over mål.

62 min. 0-3. Per Erik Karlsen (rettet fra Truls Knudsen). Innlegg fra kant med klabb og babb i feltet. Fra tribuneplass ser det ut som om Truls Knudsen er målscorer, men det blir korrigert til Per Erik Karlsen - hans andre for dagen!

62 min. MÅL!

60 min. Sandnessjøen har styrt mye av banespillet etter pause. Sortland har på sin side omsatt sjansene sine i mål.

57 min. Sortlands Thomas Aloyseous er på beina igjen.

57 min. Gult til Sortlands Sindre Thunestvedt og Sandnessjøens Stian Theting.

55 min. Pussig situasjon. Sortlands Thomas Aloyseous blir slått tunell på, før han faller om og holder seg til ansiktet. Stopp i spillet.

52 min. 0-2. Truls Knudsen. Nærmest en kopi av førstemålet. Sandnessjøen står høyt og Sortlands venstreving Truls Knudsen spilles gjennom i bakrom. Han er iskald alene med keeper.

52 min. MÅL!

51 min. Farlig igjen for Sandnessjøen, men ballen spretter gjennom feltet til utspill fra mål.

50 min.  Sortland kløner det til defensivt og gir hjemmelaget en fin frisparkmulighet. Ballen heades ut.

48 min. Det er verdt å nevne at Sortland har vinden i ryggen etter pause.

46 min. Sortland vinner et hjørnespark, men ballen heades ut av farlig sone.

45 min. 2. omgang er startet.

45. min. PAUSE: Det står 1-0 til Sortland i en jevnspilt og hendelsesfattig omgang på Stamnes Arena i Sandnessjøen. Sortland har skapt lite fremover, men var effektive da sjansen bød seg - i motsetning til hjemmekampen mot Mosjøen i forrige uke, der Sortland produserte sjanser på løpende bånd, men effektiviteten var elendig. Sortland-trener Arne Olav Berg varslet at han forventet at spillerne tok tak mot Sandnessjøen. Det gjenstår å se om laget lykkes. Mer om forberedelsene til kampen kan du leser her: Tar tak i målproblem

40. min. Skuddet går en meter til side for mål og ender i utspark fra keeper.

40 min. Skjer lite nå. Sandnessjøen med frispark på 25 meter.

37. min. Gult kort til Sortlands Markus Aasland.

36 min.  Sortland spiller omstendelige offensivt, og temposvakt defensivt.

34 min. Frispark til Sandnessjøen rundt 16-meteren, bokses ut av Fredrik Norum.

30 min. Fortsatt en jevn, kald batalje. Hjemmelaget virker farligst i øyeblikket.

26 min.  Sandnessjøen har allerede vært frampå to ganger etter målet. Ingen store farligheter.

24 min. 0-1: Per Erik Karlsen. Han brøyter seg gjennom og sklitakler ballen under en utrusende Sandnessjøen-keeper. Ikke ufortjent Sortland-ledelse!

Mål!

23 min. Ballen ender opp på 20 meters hold. Barlow sender den en halvmeter over.

23 min. Frispark til Sortland på høyde med 16-meteren ute til høyre.

21 min. Sandnessjøen nesten gjennom, men Sortland-midtstopper Markus Aasland rydder opp.

20 min. Sadnnessjøen går på kontring som ender i skudd over mål.

19 min. Bra SIL-sjanse. Anders Jørgensen skyter midt på keeper.

14 min. En svært sjansefattig batalje til nå. Lagene duellerer mye på midten.

Hjemmelaget har flere ganger prøvd seg på baller i bakrom, men alle har fløyet inn til SIL-keeper Norum.

Vinden skaper problemer for flere enn undertegnede. Den tar også tak i ballen og gjør den vanskelig å beregne.

7 min. Frispark til Sandnessjøen på kanten av 16. Heades vekk på 1. stolpe.

6 min. Relativt jevn start. Mye upresist fra begge lag. Sortland ser farligst ut.

Forøvrig et ekte nordnorsk sommervær på Stamnes Arena. Noen få plussgrader, sur nordavind og generelt ullgenservær.

3 min. Farlig for Sortland! Gjennom på kant, men keeper redder. Resultatløs corner.

Kampen er i gang!

Sortland stiller med følgende lag: Fredrik Norum - Arild Stoltz, Bjørn Skog, Markus Aasland, Thomas Aloyseous - Marius Jørgensen, Sundre Thunestvedt, Jonathan Barlow - Truls Knudsen, Per Erik Karlsen, Anders Jørgense.

Sandsnessjøen stiller med følgende lag:Kristoffer Ingebrigtsen - Ørjan Eide Paulsen, Leif Henning Grønli, Martin Hristov Dimow, Stian Theting, Daniel Anfindsen, Marius Kirkhus, Jørgen Hågensen, Amund Olsbyengen, Ronny Pedersen, Rodgers Kaylango, Espen Øhlén, Fulmon Solomun, Vegard Lyngheim Theting, Lars Ottestad, Henrik Henriksen.