- Galskap langt mot nord

SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener det er galskap av regjeringen å åpne nye områder for oljeleting.

– Vi har ingen kulturminner å miste, og slett ikke Rødskolen

Jubileumsgave til Melbu-samfunnet og mange andre venner kunne være at Rødskolen ikke rives, skriver Lars E. Iversen i et innlegg.

- Hadde ikke ventet en slik tirade fra John Edvard

- Jeg hadde ikke ventet en slik tirade fra John Edvard Johnsen, en person som jeg vanligvis har stor respekt for! skriver Arne R. Hole om bøfjerdingens innlegg på VOL i forrige uke om kritikken mot oppdrettsplanene utenfor Gaukværøya.

– Vi må styrke Norges forsvarsevne

Langtidsplanen for Forsvaret (LTP) blir lagt frem for Stortinget 17. juni. Dette betyr at behandlingen starter tidlig til høsten.

– Regjeringen fortsetter sin store satsing i nord

Regjeringen har siden den tiltrådte i 2013 ført en aktiv, fremtidsrettet nordområdepolitikk og satset på å stimulere til ytterligere vekst i nord. Det ser vi nå resultatene av.

Rådmannen reagerer på kritikk av ansettelse av teknisk sjef

Konstituert rådmann i Sortland, Johnny Kvalø, reagerer på kritikken Christoffer Ellingsen kommer med av nytilsatt teknisk sjef, Torgeir Tobiassen. Kritikken kommer i forbindelse med en klage til kontrollutvalget som både SA, VOL og Bladet Vesterålen har intervjuet Ellingsen om.

– Kriminalomsorgen går i feil retning

Arbeiderpartiet vil ha en effektiv soning. Hvert fengselsår koster omtrent en million kroner. Riktig bruk av så mye penger vil være å sørge for at rehabiliteringen setter menneskene i stand til å leve andre liv enn de gjorde før de kom inn til fengsling.

– Det vil bli flere blåmandager enn jubeldager for regjeringa

Kommunereformen er i ferd med å havarere. Så langt har to av tre kommuner sagt nei til sammenslåing.

– Nytt norsk krigseventyr

Rødt tar skarp avstand fra regjeringas beslutning om å sende 60 spesialsoldater til Jordan som skal gi militær opplæring av syriske grupper som kjemper mot IS. Soldatene skal også kunne delta direkte i kamper i Syria.

– Norge er avhengig av den maritime næringen i Nord

I nordområdemeldingen slår regjeringen fast at nordområdene er Norges viktigste utenriks- og sikkerhetspolitiske interesseområde.

Siste nytt

Fikk trene med landets beste

I helga er to av landets beste trenere innen troppsgymnastikk på Sortland for å gi nye impulser til både trenere og turnere.

Knallhardt toppoppgjør

(Fauske/Sprint - Sortland: 0-0) Knalltøffe dueller preget toppkampen mer enn finspill da Sortland besøkte Fauske/Sprint i ettermiddag.

Radonsaken i Hadsel:

Hovedverneombudet ble varslet for to uker siden

Hovedverneombudet i Hadsel, Heidi Nordgård, ble først gjort kjent med den omtalte radonrapporten for to uker siden.

Målkalas på Myre

Med én spiller utvist midt i første omgang, ble det tøft for Leknes å hamle opp med et sterkt Morild-lag. Hjemmelaget vant 7-2 på Myre lørdag, og befester dermed sin posisjon på toppen av tabellen.

- Det gir en frihetsfølelse som ikke kan beskrives

Lørdag ble motorsykkelens dag markert på Sortland torg.

Nav-reformen:

– Tiden er inne for endringer som monner

Nav må samarbeide mer med bemanningsbransjen.

– Den salte åkeren

Nordområdene er viktige ikke bare for oss som bor her, men for hele nasjonen og det internasjonale samfunnet, og ikke minst er interessen rettet mot havet. I disse dager skal fremtidens ledere i nord drøfte mulighetene og utfordringene under konferansen High North Dialogue.

- Ap kom med intetsigende tomprat uten substans og innhold

Frode Staurset kommer med saftig kritikk av onsdagens folkemøte om kommunesammenslåing i Lødingen i et innlegg på VOL, og ber om tydeligere svar fra Ap om hvordan de vil drive Lødingen videre som egen kommune.

- Fylkesrådet lyver om båt- og fergekartet for Nordland

- Nordland Ap har nå brukt opp «skylde på regjeringa-kvoten» og bør ved første mulighet byttes ut i den politiske styringa av Nordland fylkeskommune. Det skriver Høyres Jonny Finstad og Kai Henriksen i et innlegg på VOL om båt- og fergekartet i fylket.

- Gir gode vilkår for de som vil produsere mat i Norge

Høyres Ingrunn Foss og Odd Henriksen mener årets jordbruksavtale gir gode vilkår for de som vil satse på å produsere mat i Norge, og et godt grunnlag for et moderne norsk landbruk.

– Det nytter å kjempe for Rødskolen

Jens Thomas Aronsen skriver at det nå er kommet nye aktører på banen når det gjelder bevaring av Rødskolen, nemlig arkitektguiden for Nord-Norge og Svalbard og uttalelse fra ICOMOS, internasjonale komite for bevaring av det 20. århundrets kunst.

– Uakseptabel ulvepolitikk fra Stortinget

Nyheten om at Ap, H, KrF og FrP har gått sammen om et "forlik" hvor antall ulver i Norge i realiteten stagnerer og risikerer å reduseres, mens arealet de får bevege seg på blir enda mindre, er dramatisk.

- Kritikken er ikke til å forstå

Debatten om etablering av oppdrettsanlegg ved Gaukgværøya i Bø fortsetter. Nå er også fiskekjøper John Edvard Johnsen på banen med støtte til Egil Kristoffersen & Sønner. - Innsigelsene og kritikken er ikke til å forstå. Den er usmakelig, til dels ondsinnet og uten respekt, skriver Johnsen i et innlegg på VOL.