Ansiktsløs og overbetalt – eller viktig del av folkestyret?

– Selv om det finnes dem som gjerne raljerer med at fylkespolitikerne har for få oppgaver og for gode betingelser, mener jeg dette er en sunn debatt så lenge den baserer seg på fakta, skriver fylkesordfører Sonja A. Steen.

– Vi ønsker en åpen debatt

Fiskeripolitikk er ikke bare for næringa, den bør i aller høyeste grad interessere andre enn bare næringsorganisasjonene, skriver Arne Pedersen og Annsofie Kristiansen, leder og daglig leder i Norges Kystfiskarlag i et svar til Knut Eriksen i Norges Fiskarlag.

– Andøya er mi øy – men nå vet jeg ikke lengre

Jeg bor i «eksil» i Oslo, men Andøya er fortsatt hjemme for meg. Men nå vet jeg ikke lengre hva jeg føler. Den siste tiden har jeg skyggefulgt ei gruppe på Facebook, som får meg til å føle skam over å ha tilhørighet til Andøya.

– Alt av troverdighet er fullstendig borte

– Hvorfor skal vi tro på at Forsvarsdepartementet vet hva de gjør, og at de gjør det som er best for forsvaret av Norge? spør Jan-Arne Tverbak i et leserinnlegg på VOL om nedleggelsen av Andøya flystasjon.

– Kystfiskarlaget, hva holder dere på med?

– Er det slik i Kystfiskarlaget at de nå har innsett at den eneste måten for å få flere medlemmer på er i spille på intern uro og misnøye i andre organisasjoner? spør Knut Eriksen i et innlegg på VOL.

– Pensjonister er viktige!

– Både dagens og framtidens seniorer representerer store ressurser for samfunnet, skriver Alf Natland, LOP Vesterålen, i dette innlegget.

Debatten om en regioner i nord:

- Forventer at lederne tar ansvaret

Nok en gang har man ikke kunnet føre seriøse samtaler i Nord på fylkesnivå. Samarbeidet kollapset nok en gang om viktige saker for landsdelen. Denne gang var det regionreformen. Resultatet er nedslående, skriver Høyres Kai Henriksen.

– Nye jobber Norge trenger

Verden er i endring. Det påvirker også Norge. Vi må møte endringene med å satse der vi er best og der vi kan bli best. Her er våre fem punkter for hvordan Norge kan skape flere nye jobber i de blå næringene.

Påstander, spekulasjoner og personangrep

Under henvisning til undertegnedes artikkel på VOL om «Fradrag kun på budskap godkjent av SV?» serverer Rune Guldberg et sammensurium av påstander, spekulasjoner og personangrep.

–Hvorfor legge ned Andøya flystasjon?

Hva skjer med Forsvaret spør superveteran Levald Larsen.

Siste nytt

- Politiet kjente lukta av hjemmebrent

Onsdag ettermiddag destruerte politet et hjemmebrenningsapparat på Sortland.

Toine C. Sannes til søksmål mot Hadsel Asvo etter avskjedigelse

Toine C. Sannes ble nylig avskjediget fra sin lederstilling i Hadsel Asvo. Den avgjørelsen har hun nå stevnet firmaet for retten for.

Bil i grøfta ved Sortland Auto

En bil har kjørt i grøfta ved Sortland Auto.

Risøyhamn skole i Klassequizen

Risøyhamn skole skal være med i Klassequizen.

Ansiktsløs og overbetalt – eller viktig del av folkestyret?

– Selv om det finnes dem som gjerne raljerer med at fylkespolitikerne har for få oppgaver og for gode betingelser, mener jeg dette er en sunn debatt så lenge den baserer seg på fakta, skriver fylkesordfører Sonja A. Steen.

– Et helhetlig Helsehus

Nå har rådmannen lagt frem sitt forslag til realisering av Helsehus i Sortland. Dette skal inneholde ”alle forebyggende kommunale tjenester og brukerne skal finne alle tjenester under ett tak”. Dette er bra, men terapibassenget mangler i saksfremlegget.

Ingen kompromiss - kampen mot oljeboring fortsetter

Etter 15 år med kunnskapsinnhenting fraråder miljøfaglige instanser petroleumsvirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Innlegg fra Rune Guldberg:

- Sliter oljebransjen med sensur?

Rullebanen på Evenes skal ikke bygges ut

I forbindelse med mitt besøk til Andøya forrige uke, snakket jeg med Andøyposten. De refererer til at jeg skal ha uttrykt usikkerhet rundt mulig utbygging av rullebanen på Evenes.

- Kun symbolikk, ikke realpolitikk

Miljøpartiene opplever en evig kamp mot sperregrensen. Er det slik at folk ikke vet sitt eget beste?

- Utrolig at myndighetene setter kjepper i hjulene

Stig Sørmo mener at myndighetene gjør det ekstra vanskelig for Nordlaks.

Rita Lekang, Distriktssekretær LO Nordland:

- Med verdens beste fiskere på laget

– Fiskeripolitikken må legge rammer for topp kvalitet 

– Vi må rett og slett ikke tillate store fangster, og vi må kreve at den utstrakte dispenseringen fra bløggepåbudet opphører, skriver leder i Norges Kystfiskarlag, Arne Pedersen, om å heve kvaliteten på norsk fisk.