Fakta om ny arbeidsmiljølov

Fagbevegelsen hevder at endringene i arbeidsmiljøloven vil føre til en brutalisering av arbeidslivet. Det stemmer ikke, skriver regiondirektør i NHO Nordland, Ivar Kristiansen.

Saura svarer på kritikken fra Robertsen

- Saura AS har aldri hatt som formål å rane til seg verdier eller ringvirkninger fra Lofoten og Vesterålen, skriver Gunnar Skjellvik i Saura som svar på kritikken fra Ørjan Robertsen i LoVe Petro.

Klimakatastrofe med 23. konsesjonsrunde

20. januar slapp olje- og energiminister Tord Lien 23. konsesjonsrunde. En kjempetildeling av letetillatelser til oljeindustrien, de fleste av de innenfor den vitenskapelige definisjonen av den sårbare iskanten, og tilsammen en klimabombe av dimensjoner.

Ny uføretrygd – flere fattige

1. januar i år ble det innført en ny ordning før uføre. I Stortingets vedtak het det at de skulle få omlag det samme som før eller mer. Det har vært stor usikkerhet blant mange uføre hvordan dette ville slå ut. Dette ville de ikke vite sikkert før de fikk første utbetaling 20. januar.  

Skolemiljøet i Andøy kommune

I det siste har Andøy kommune, grunnskolen i Andøy og Andenes skole spesielt, fått mye negativ omtale i media.

Rett til å krenke?

Kampanjen for ytringsfriheten har gått over alle støvleskaft.

Hurtigbåter og opplevelsesturisme

Det er ikke meningen å tirre noen, men i disse satiretider må man vel kunne trekke frem noen forunderligheter.

Fra klimaløfter til klimalov

Vi har lover for alt som er viktig. Nå trenger vi en lov som sikrer at klimautslippene går ned.

Norsk sjømatpolitikk er vanskelig

Det virker kanskje rart at jeg som stortingspolitiker sier det. Men det er bedre å være ærlig enn å uttale seg skråsikkert som om en har løsningen klar.