Kriger om arbeidstida

- Det er sterke reaksjoner blant lærerne på kravene KS har lagt fram til årets tariffoppgjør. Flere tusen lærere har vist dette gjennom demonstrasjoner i de større byene. Arbeidstidsforhandlingene; en gruppe på Facebook, har nå snart 28 000 medlemmer, sier leder i utdanningsforbundet, Bengt-Are Arntzen i en kronikk.

- Tar det på alvor

Ordfører i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg, understreker at han tar henvendelsen til pårørendeforeninga på alvor. Les svarbrevet her.

Hav av muligheter?

For hvem er Hadsel et hav av muligheter, spør pårørendeforeningen. Her følger et åpent brev til ordfører Kjell-Børge Freiberg.

Unnskyld

Jeg var en av de som i kommunestyret stemte for at nye arbeidsplasser søkes lagt til Øksnes og til Bø. Nå vil jeg si unnskyld.

"Fiskeridirektoratet - ovenfra og ned"

Fiskekjøper Jon Edvard Johnsen retter kritikk mot Fiskeridirektoratet.

Lederartikkel: - Legg vekk smålige diskusjoner

Sortland må snart manne seg opp og gi sine medeiere i Bø og Øksnes klar beskjed om å legge vekk smålige diskusjoner om utlokalisering av arbeidsplasser på bekostning av lønnsom drift, mener SortlandsAvisa på lederplass.

Høyre og kommunereform

Dette skriver Høyres stortingsrepresentant Margunn Ebbesen om kommunesammenslåing.

Frykter kommuneslakt

Senterpartiets ordførere nekter å akseptere at en ekspertgruppe i Oslo skal overstyre lokaldemokratiet og tallfeste hvor mange innbyggere som trengs for å skape gode, norske kommuner.

To stolper langs en vegg

Rødt-politiker Ove Eirik Jensen appellerer til fornuften.

- Vi bør slutte å snakke om fiskefusk

- Vi må ha regelverk som gjør det enkelt for fisker og kjøper å etterleve reglene. Rydd opp i regelverket, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL).

Lokker turister med
"pølse på Esso"

Googler du "travel sortland" får du opp kirka, grusbanen og Heimevernets leir i Holmstaddalen, mens Esso Havna er på andreplass over kulinariske opplevelser. Det vitner om en mager meny å tilby turistene, mener SortlandsAvisa på lederplass.

Leserinnlegg:

- Jeg ble feilsitert

Rødts Christoffer Ellingsen føler seg misforstått i et intervju med Aftenposten lørdag om Kulturfabrikken. I et leserinnlegg til VOL forklarer han hvorfor.

Arbeidsgiveravgift, EØS og Grunnloven

- Grunnloven må stå over EU-reglene.

Pressens plikt - pressens støtte

Brødtekst: Vi hadde egentlig skrevet en litt artig lederartikkel om at våren kom tidlig. Om at ungdommene tok skateboardet under arma, midt i vinterferien. Så tok vi oss i det.

Begrensning i differensiert arbeidsgiveravgift – hvem har ansvaret?

Nå har jeg sett meg lei på Arbeiderpartiets hardkjør mot regjeringa i forbindelse med bortfall av differensiert arbeidsgiveravgift for enkelte sektorer. Men føyer seg kanskje inn i oppfordringen om sverting av nåværende regjering?

Fjern fylkesgrensene

- Vesterålen vinner på å viske ut fylkesgrensene, mener høyreleder.

Kommunestruktur, identitet, tilhørighet og fordommer

Kommunestruktur handler i stor grad om identitet og tilhørighet, frykt for å miste påvirkningskraft samt bli utkant i en større kommune.

- La fisket være fritt

Norges Kystfiskarlag uenig med Norges Fiskarlag i synet på det frie torskefisket.

Hvorfor fornærme 20 ansatte i tre lokalaviser og deres 20.000 fornøyde lesere?

KOMMENTAR: «Yderst» har vært et friskt pust i mediebransjen, men avisas siste leder var en unødvendig, karikert og kunnskapsløs kritikk av tre av regionens andre lokalaviser.

Krever kompensasjon

Høyres stortingsrepresentanter fra Nord-Norge mener regjeringen må kompensere for bortfall av differensiert arbeidsgiveravgift.

Lei av flørting

Harstad og Narvik er klare til å smelte sammen imperiene sine. Byene, som lenge var de opprinnelige rivalene i Nord-Norge, har stadig oftere felles agenda.

Medier på yttersidene

- Lokalavisene her i Vesterålen er i realiteten blitt søsken i en storfamilie, uten noen særlig grad av omsorg eller forpliktelse til lokale forhold, hevder initiativtakerne bak magasinet "Yderst" i Bø.

Alvorlig at Orionflyene ikke leverer

Andøyordføreren mener Forsvaret feilinformere om Orion-flyene.

Vår bekymring ved den videre drift av legetejenesten i Hadsel

Ansatte ved helsetjenesten Atlas i Hadsel er bekymret.

Politianalysen, den lokale forankring og gode hverdagsberedskap!

Stein Wilhelmsen i Politiets fellesforbund ber politikerne ta ansvar for konsekvensene av bemanningen.

- Bevar Andøy som egen kommune

Det sier årsmøtet i Andøy Arbeiderparti.

- Videregående opplæring i Nordland er på rett kurs.

- Videregående opplæring i Nordland er så absolutt på rett vei. Det viser tilstandsrapporten for 2013, som bekrefter at videregående opplæringer i Nordland er inne i en god utvikling, sier fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen (H).

8. mars – Kvinnedagen – Er den fortsatt  viktig?

Svaret er et ubetinget  ja, mener Siv Larssen Aasvik, Marit Fleines, Brit Solvik, Renathe Johnsen og Hjørdis Nilsen i Nordland Arbeiderpartis kvinnenettverk.

Siste nytt

Trening mot trafficking

Etter påske inviterer Linda Chrislock til trening i Straumfjorden for å hjelpe unge jenter til å unngå prostitusjon og barneekteskap.

Endelig hjemme igjen

Etter flere måneder på rømmen er to sauer endelig hjemme på gården igjen.

Byttet ut

Arild Jakobsen, uavhengig representant, tidligere Frp-er, er fjernet fra styret i Hadsel Eiendom KF.

Bandportrettet: Åtgaum

Med tilliggende herligheter

Til sammen har de lang fartstid, men som Åtgaum er de fortsatt ferske. Nå håper de å få ut en egenprodusert radiosingel. 

Takker Vesterålen og Lofoten

Hele 145 ulike aviser, magasiner, digitale medier og TV-team bare fra Tyskland har rapportert fra skreisesongen i Vesterålen og Lofoten i vinter.