"Nærmiljøbevilgningene må iverksettes!"

LESERINNLEGG: Det må raskest mulig finnes løsning for nærmiljøanleggene, skriver Christoffer Ellingsen i Rødt, og utfordrer ordføreren.

KOMMENTAR:

Rike onkler og fattige tanter

- Hadde hotellprosjektet vært så bra og lønnsomt som det i utgangspunktet var fremstilt, ville man kanskje ikke trengt det lokaleide Blåbyen Invest for å reise hotellet, skriver VOL-journalist Erik Jenssen.

Gordisk hotellknute

SortlandsAvisa mener situasjonen rundt Blåbyen Invest og Sortland kommune må løses med et «ja» eller et «nei» til Blåbyen hotell.

Ny arbeidsmiljølov
- noen oppklaringer

- Jeg blir litt skremt av nestleder i Fagforbundet Nordland, Tore Jakobsens, oppfatning av norske arbeidsgivere, skriver øksnesværing og politisk rådgiver Ulrikke Holmøy.

Krever ekstern granskning

Rødt Sortland skriver i et innlegg på VOL at det er på tide med en ekstern granskning av prosjektene Kulturfabrikken og Blåbyen hotell. Partiet mener Sortland kommune ikke bør påta seg større økonomiske forpliktelser i prosjektet.

- Sats på læreren

"Vi vil presse på for et kompetanseløft som lærerne selv ønsker, og som den norske skolen trenger", skriver Gøran Rasmussen Åland i Nordland Venstre.

- Selg NRK til private eiere

Lødingsværing og formann i Nordland Fpu, Rudi Helmersen, ønsker NRK solgt til private eiere. FpU vil avskaffe den lovpålagte kringkastingsavgiften.

LESERBREV

Blått arbeidsliv – IKKE for folk flest

Ny arbeidsmiljølov vil gi en brutalisering av arbeidslivet og flere med utrygg arbeidshverdag, skriver Tore Jakobsen i Fagforbundet Nordland.

Siste nytt

Andre inntaksrunde til videregående opplæring:

Alle fikk plass

Etter andre inntaksrunde har alle elever med ungdomsrett til videregående i skole i Nordland fått tilbud om plass. 

Vesterålskommunene plasserer seg spredt i NHOs Nærings VM

Sortland kommer best ut, mens lødingen kommer lavest

VG-lista artistintervju:

Gabrielle gleder seg til Vesterålen og vafler

Gabrielle er midt i en hektisk sommer med turnering til alle landets festivaler, og i morgen kommer hun til Sortland for å spille på VG-lista. Vi gjorde et forhåndsintervju med bergensartisten.

Her er sikkerhetstiltakene under Vg-lista

I morgen braker Vglistakonserten på Sortland løs. Da er det viktig at alle konsertgjengere er oppmerksom på sikkerhetsreglementet.

Brannen i Bø er slukket

Politiet rykket like før klokken syv tirsdags kveld ut til brann i en varmepumpe på Hovden i Bø.