onsdag 10.01 2018

Et ja til EU er et ja til euro

Et ja til EU er et ja til euro, skriver leder i nei til EU, Kathrine Kleveland i dette debattinnlegget.

– Innvandrere må raskere i jobb

– Siden 2012 har over 80.000 personer fått opphold i Norge. Vi må nå sørge for at flere kommer i arbeid. Vi må våge å tenke nytt, skriver Kristin Ørmen Johnsen i dette debattinnlegget.

tirsdag 09.01 2018

– Vil ordfører fremme ny sak om eiendomsskatt?

Interpellasjon fra varaordfører Jonny Rinde Johansen om eiendomsskatt.

– Høyrefantasi treffer ikke virkeligheten

– Det er stor forskjell på at noe skjer, og at det skjer på grunn av noe vi har gjort, skriver Tiril Rustand Halvorsen i dette debattinnlegget.

– Overvåking av de marine næringsressursene

Overvåking av de marine næringsressursene i vår landsdel bør skje i nord, skriver Asle Olaisen i dette debattinnlegget.

7 grønne krav til regjeringsforhandlingene

Verden roper etter en miljøpolitikk som er på høyde med utfordringene, skriver stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne, Per Espen Stoknes i dette debattinnlegget.

– Den nye «mobbeloven» må endre skolenes handlinger og holdninger til mobbing

– Mobbeloven må også ses i sammenheng med barns rett til utdanning, skriver Lasse Knutsen i dette debattinnlegget.

søndag 07.01 2018

– Et nytt år med usosiale kutt

I stedet for å styrke kommunenes muligheter til å løse de store utfordringene framover, blant annet i eldreomsorgen, fortsetter regjeringa å gi skatteletter til de som har mest fra før. Det skriver leder i Rødt Nordland, Gunnvald Lindset i dette debattinnlegget.

Kulturminnefondet:

15 år med vern og bruk

I 2018 er det 15 år siden Kulturminnefondet ble opprettet. Det viktigste vi har lært i disse årene er hvor avgjørende det er å la vern og bruk gå hånd i hånd. Det skriver direktør i Kulturminnefondet, Simen Bjørgen i denne kronikken.

lørdag 06.01 2018

– 50 000 flere jobber på ett år

– I valgkampen beskyldte Jonas Gahr Støre Høyre og Erna Solberg for å føre en politikk som ikke skapte flere jobber, skriver Stefan Heggelund i dette debattinnlegget.

fredag 05.01 2018

– Barnas helse er viktigere enn bunnlinjen til Burger King

– Dagens barn og unge er den første generasjonen som vokser opp i et samfunn der de utsettes for en voldsom cocktail av miljøgifter hver eneste dag, skriver Rasmus Hansson og Per Espen Stoknes i dette debattinnlegget.

– Venstre må redde Norges anseelse i behandling av miljø og dyr

– Regjeringspartiene må gi Venstre seire innenfor både miljø og dyrevelferd, skriver Siri Martinsen i dette debattinnlegget.

– Nytt år, nye muligheter?

– Havbruksnæringen i vår region har en ganske unik eierstruktur. Det er nesten utelukkende lokalt eide selskaper som bruker vårt felles sjøareal, skriver ukas helgespaltist, Lars Fredrik Martinussen.

– Heldigvis har jeg ikke satt meg som nyttårsforsett at jeg skal slanke meg

– Jeg har ikke nyttårsforsetter. Det er befriende for meg, skriver ukens helgespaltist, Adelheid Benjaminsen.

– Det handler om båndet mellom hav og land, kvinne og mann

– Denne høsten har Stortinget vært tydelig til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) om at vi er utålmodige, skriver Cecilie Myrseth i dette debattinnlegget.

torsdag 04.01 2018

– Spillet om Andøya

Nedleggelsen av Andøya flystasjon er en uforståelig beslutning, som heller ikke kan forklares. Narrespillet opprettholdes gjennom hemmelighold og en veksling av styrt informasjon og taushet. Det skriver Tone Salomonsen i dette debattinnlegget.

– Vi innfrir flere løfter i det nye året

– Det er gründere, forskere og dyktige mennesker i dagens bedrifter som må skape ideene og mulighetene som kan gi trygge jobber, skriver Nikolai Astrup i dette debattinnlegget.

onsdag 03.01 2018

– Dette blir utfordringene for norsk økonomi

– Havet er vårt fremste fortrinn, derfor er ambisjonen at Norge skal være best på dette området, skriver Monica Mæland i dette debattinnlegget.