- Kutt både her og der

Rådmannens budsjettkutt rammer de svakeste gruppene, mener pårørendeforeninga i sin kronikk.

Prioritering og helsediskriminering

I løpet av en times debatt 13.11 (Debatten Nrk) greide helsepolitikeren Bjarne Michalsen og helseminister Bent Høie, godt sekundert av prioriteringsutvalgets leder Ole Fridtjof Nordheim, nærmest egenhendig å undergrave tilliten til det norske helsevesen.

- Når bare halvparten av de mellom 18 og 20 år vet hva rente er, har det sviktet et sted

Formann i Nordland Fremskrittsparti Ungdom, Rudi Helmersen, mener at personlig økonomi må bli eget fag i ungdomskolen.

Svarer på kritikk om «tidenes politiske spill»

Venstres May Valle beskyldte de styrende partiene i Nordland for ansvarsfraskrivelse og tidenes politiske spill i årets budsjettprosess. Nå svarer Ap, Krf og Høyre på kritikken.

Uskyldige små

Vi har sett utallige eksempler på små og større barn som har levd hele sine liv i Norge, og som likevel sendes ut av landet vårt, til en utrygg tilværelse i et fremmed land langt borte. Mange vesterålinger kjenner Bogdan-saken i Hadsel, som ennå ikke har fått sin løsning. 

Kommunesammenslåing – nei.

Store kommuner er vel og bra det, der det er geografiske betingelser tilstede, som for eksempel større byer med nære grenseganger til et stort omland.

Education, connecting people

Leder i Ofoten Unge Høyre, Ole Marius Svendsen, mener at gratis utdanning til alle er fremtiden i Norge.

27 profesjonelle musikere protesterer mot kulturkutt

En rekke profesjonelle musikere med bakgrunn fra Lofoten og Vesterålen orkesterforening (LVO) protesterer på fylkesrådets forslag om å kutte støtten til LVO.

BLIR DET ENDELIG VIDEREFOREDLING AV FISKEN?

Næringssjef i Andøy, Bjørnar Sellevold, mener at en en moderne videreforedlingsbedrift vil kunne gi spennende og interessante arbeidsplasser på Andenes.

- Tenk gammelt fra torg til hotell

Kjære kommune, kjære handelsstand, kjære sortlendinger. Her er en idé: Dropp store bygningsmasser overfor Torget, og gi blåbyen et bankende hjerte gjennom en ny vital bydel av småhus mellom Torget og Hotellet.

- Tidenes politiske spill

May Valle i Nordland Venstre mener det er påfallende mange tilfeller av ansvarsfraskrivelse fra fylkesrådet i Nordland.

- Et budsjett som skaper sentralisering

Gruppeleder i Nordland Sp, Jon Tørset, mener fylkesrådets budsjett rammer kystsamfunnene verst. Han mener en stor del av ansvaret ligger hos den blåblå regjeringa.

- Mobberne må straffes

Vesterålen FpU mener mobbere bør tvinges til å bytte skole. - Det hjelper ikke med dialog, flere handlingsplaner og tåkeprat – mobberne skal straffes, sier formann i Vesterålen FpU, Kristoffer Einarsen.

25 år siden Berlinmurens fall

EU har hatt stor betydning for at Europa har blitt mer samlet i løpet av de siste 25 årene, skriver Johnny Olsrud i sitt leserinnlegg.

Fiskeriene og distriktsutvikling

Næringssjef i Andøy kommune, Bjørnar Sellevold, synes det er merkelig at staten har planer om å rydde av veien hindringer for økt lønsomhet og verdiskaping for den norske sjømøatindustrien.