En sammenslåing av politidistrikter er ikke noe politiet ønsker for sentraliseringens skyld.

Politimester i Troms, Ole B. Sæverud, vil ha ett politidistrikt. I innlegget under svarer han på kritikken som kom fra Kystpartiet i forrige uke.

Gi lærerne tillit

Christian Torseth (SV) mener KS viser mistillit til lærerne.

Framtidens politi i nord

Kystpartiet vil ikke ha ett felles politidistrikt i Nord-Norge.

- Kommer amerikanerne oss nå til unnsetning?

Vesteråling og tidligere offiser Bjørnar Sellevold er kritisk til nedbygging av Forsvaret i Nord-Norge.

Mattilsynets regionkontor kan blir lagt ned:

Tillitsvalgte stiller seg
bak Tromsø-lokalisering

De tillitsvalgte i Mattilsynet region Troms og Finnmark skriver i en kronikk på VOL at de stiller seg bak forslaget om nedlegging av tilsynets regionkontorer på Sortland og i Kautokeino.

Mens vi venter på Tveterås

Flere måneder før Tveterås-utvalget skal levere sin rapport om mulige tiltak for økt lønnsomhet i fiskeindustrien, har noen konkludert hva de skal mene.

En kommunereform for deg

Kronikk om kommunereformen av fylkesmannen.

Stopp tidstyvene i KS!

Høyre har gått høyt på banen og lovet at de skal fjerne tidstyvene i skolen. Drømmelæreren skal få kov til å konsentrere seg om læringsarbeidet sammen med elevene, og ikke bli pisket av unødvendig rapportering og et rigid kontrollregime som stjeler dyrebar tid fra lærerne.

Kommunereformen
ingen har bedt om

Fagforbundet mener at det er folket som bør ta avgjørelsen om fremtidig skolestruktur - ikke kommunalminister Jan Tore Sanner.

Veien videre for Norge

Norge har to store utfordringer vi må løse i fremtiden: Vi må skape nye trygge arbeidsplasser når olje- og gassindustrien gir oss mindre inntekter, og vi må tette hullene i vårt sosiale sikkerhetsnett. Regjeringen er i gang med begge deler.

- Strukturering er
ungdomsfiendtlig

Natur og Ungdom vil sette fokus på regjeringas varslede strukturering av kystflåten under 11 meter. Les deres debattinnlegg.

Fokus på lav arbeidsledighet

Det er viktig med politisk engasjement for å holde arbeidsledigheten nede.

Svarer minister Tord Lien:

- Hva med fiskerinæringen?

- Om reiselivsnæringen skal ha en fremtid bør man satse på at våre lokalsamfunn langs kysten fortsatt skal leve, og det gjør man best ved å slå ring om fiskerinæringen, skriver leder i Kystpartiet Per-Roger Vikten.

- Stans skytingen av
seismikk i Andfjorden

- Som fiskere i havområene mellom Andøy og Senja, ser vi med bekymring på høstens fiskeri, skriver Andøy-fisker Monica Arnsen i et leserinnlegg.

Siste nytt

Nordlys 2014

Nå ser vi nordlyset igjen i Vesterålen. Har du tatt bilder og vil se dem på VOL? Send dem til red@vol.no. Mobilbilder direkte fra din telefon til 2399, start meldingen med VOL TIPS.

September i Vesterålen

Her er VOL-lesernes bilder i september. Send oss dine bilder på red@vol.no. Mobilbilder direkte fra din telefon til 2399, start meldingen med VOL TIPS.

En sammenslåing av politidistrikter er ikke noe politiet ønsker for sentraliseringens skyld.

Politimester i Troms, Ole B. Sæverud, vil ha ett politidistrikt. I innlegget under svarer han på kritikken som kom fra Kystpartiet i forrige uke.

Bastian imponerte oppover

Bastian Holst (13) gjennomførte bakkeløpet opp Eltofttuva i Lofoten sist helg i en fart som imponerte garvede løpere.