"Nærmiljøbevilgningene må iverksettes!"

LESERINNLEGG: Det må raskest mulig finnes løsning for nærmiljøanleggene, skriver Christoffer Ellingsen i Rødt, og utfordrer ordføreren.

KOMMENTAR:

Rike onkler og fattige tanter

- Hadde hotellprosjektet vært så bra og lønnsomt som det i utgangspunktet var fremstilt, ville man kanskje ikke trengt det lokaleide Blåbyen Invest for å reise hotellet, skriver VOL-journalist Erik Jenssen.

Gordisk hotellknute

SortlandsAvisa mener situasjonen rundt Blåbyen Invest og Sortland kommune må løses med et «ja» eller et «nei» til Blåbyen hotell.

Ny arbeidsmiljølov
- noen oppklaringer

- Jeg blir litt skremt av nestleder i Fagforbundet Nordland, Tore Jakobsens, oppfatning av norske arbeidsgivere, skriver øksnesværing og politisk rådgiver Ulrikke Holmøy.

Krever ekstern granskning

Rødt Sortland skriver i et innlegg på VOL at det er på tide med en ekstern granskning av prosjektene Kulturfabrikken og Blåbyen hotell. Partiet mener Sortland kommune ikke bør påta seg større økonomiske forpliktelser i prosjektet.

- Sats på læreren

"Vi vil presse på for et kompetanseløft som lærerne selv ønsker, og som den norske skolen trenger", skriver Gøran Rasmussen Åland i Nordland Venstre.

- Selg NRK til private eiere

Lødingsværing og formann i Nordland Fpu, Rudi Helmersen, ønsker NRK solgt til private eiere. FpU vil avskaffe den lovpålagte kringkastingsavgiften.

LESERBREV

Blått arbeidsliv – IKKE for folk flest

Ny arbeidsmiljølov vil gi en brutalisering av arbeidslivet og flere med utrygg arbeidshverdag, skriver Tore Jakobsen i Fagforbundet Nordland.

Siste nytt

Bortkommen hund

Leter etter hjemmet sitt på Sortland.

Bråk i natta

Politiet fikk flere klager på festbråk natt til lørdag.

Snart klart for marathon

Neste helg arrangeres Hadsel Maraton for 27. gang.

Helgas avis ute

I lørdagens Vesteraalens avis kan du lese mange gode saker.