– Hva er ordførerens politikk for å få sårt tiltrengte arbeidsplasser til Øksnes?

– Det som gjenstår for meg og flere er offentliggjøring av ordfører Karianne Bråthens politikk for å få sårt tiltrengte arbeidsplasser lagt til Øksnes, skriver John Danielsen i et leserinnlegg på VOL.

– Vi må bli enda bedre på beredskap i nordlige farvann

– Norge tar beredskap i nordområdene på alvor, men det er fortsatt langt fram før beredskapen er god nok, skriver professor ved Nord universitet, Odd Jarl Borch, i en kronikk på VOL.

- Nordland Høyre kan være sikker på at delt løsning er det eneste rette valget

- Det er forståelig at det er ubehagelig å tale egen regjering imot. Dersom Nordland Høyre føler ubehag så kan de forestille seg hva en liten lokalforening føler når man må bruke energi på både regjeringsapparatet og eget fylkesparti, skriver leder i Andøy Høyre i svar til onsdagens innlegg fra partikollega Jonny Finstad.

- Vesterålskraft må skos for fremtiden

- Krangler vi om kursen og betjener hendlene feil, kan vi renne opp skuta Vesterålskraft. Da mener jeg det er greit at andre som vet hva godt sjømannskap innebærer - overtar hendlene, skriver ØTLs Jørn Martinussen i et innlegg om Vesterålskraft og mener det er beklagelig om Sortland, Øksnes og Bø ikke blir enig om en felles eiermelding.

- Hvorfor står ikke nordnorske politikere sammen for et troverdig forsvar i Nord-Norge?

Andværing Bjørnar Sellevold mener nordnorske politikere må jobbe mer sammen.

«For Nordland Høyre er styrking av forsvarsevnen og økt tilstedeværelse i nord det viktigste»

Nordland Høyre har høstet massiv kritikk for å ikke støtte fylkestingets vedtak om delt løsning mellom Andøya og Evenes i langtidsplanen for Forsvaret. – Nordland Høyre er på ingen måte imot en delt løsning. Vårt syn har hele tiden vært at det ikke må gå på bekostning av økt kampkraft og forsvarsevne, skriver fylkesleder i Nordland Høyre, Jonny Finstad i et innlegg på VOL.

- Høyre er en forkjemper for distriktene

- Høyre, Frp, KrF og Venstre er bedre for bygde-Norge enn det rødgrønne alternativet, skriver Anders Werp, leder av Høyres distriktsutvalg, i et leserinnlegg på VOL.

- Færre, ikke flere sykehjemsplasser

Aps stortingsrepresentanter jobber for å stoppe et forslag fra regjeringen, som de mener kan få konsekvenser for antall sykehjemsplasser i norske kommuner.

– En fugl i hånden er bedre enn en partigruppe på taket

– En representant fra Venstre kan gjøre mer enn en hel partigruppe fra Arbeiderpartiet. Det har inneværende periode vist, skriver førstekandidat til Stortinget for Venstre i Nordland, Ida G. Johnsen, i et innlegg på VOL.

– Stoler på at Ap går for delt løsning

På Stortinget forhandles det nå om fremtiden til Andøya flystasjon. – Jeg stoler på at Arbeiderpartiet har satt seg skikkelig inn i saken, har tatt til seg alle gode råd og nå bekrefter at de går for delt løsning, skriver Tom Bjørvik.

Siste nytt

Joakim tok andreplass i rørlegger-NM

Sortlandsgutten Joakim Lindquist Bjørsund fikk med seg både svenneprøve og en solid 2.plass under rørlegger-NM i Bergen.

Utfordrer rådmann og ordfører

Renathe Johnsen (V) stiller grunngitte spørsmål i kommunestyret i Hadsel neste uke.

– Vi vil ikke ha velferdsprofitører i vårt samfunn

– At noen i Norge kan gjøre seg styrtrike på drift av asylmottak, slik skattelistene viser i disse dager, er etter vårt syn svært betenkelig, skriver Johnny Torgersen i Sortland Rødt i et innlegg på VOL.

- Møtet synes mer og mer forunderlig

Arne-Reidar Johansen stiller nok en gang spørsmål ved det "hemmelige" formannskapsmøtet i Hadsel 27. juli.

Arne Seljeseth om oljeåpning i LoVe-Se:

- Nyttige idioter og lettlurte ordførere

Formann i Nordland Fremskrittspartiets ungdom  Rudi Helmersen:

- Langt færre får opphold med Frp i Regjering

Nordland Fylkes Fiskarlag med uttalelse:

- Fornøyd med at Regjeringen tar tak rundt turisfiske

Norges Kystfiskarlag om trålepliktene:

- Spennende nytenkning på utvannede plikter

– Skitten valgkamp, dårlig lukt og ryggkløe

Det amerikanske valget nærmer seg. Valgkampen er skitnere enn noensinne. Journalister, medier og fjesbok delinger gasser seg i kraftsalver, beskyldninger, kvinneforakt, politikerforakt og det at mange i USA støtter Trump.

– Miss fra Mossleth, eller: hvem skal eie grunnlovsforslaget?

Hvem skal eie havet? Og hvem eier egentlig havet og de ressursene som ligger der?

– Melbu vil i perioder bli helt fri for råstoff

Alle plikter skal fjernes, mener regjeringas «ekspertgruppe». Melbu og Stamsund vil da bli fri for råstoff i de perioder hvor kystflåten ikke fisker. 

– Kystsamfunn fratas retten til ressursene og arbeidsplassene

Kampen om trålerråstoffet fortsetter, mener Rødt-ledere i distriktet.