Vil forby import av halal-og kosherslaktet kjøtt

Nordland Fremskrittspartiets Ungdom vil forby import av halal- og kosherslaktet kjøtt

-Stille fra Høyre og Frp

Det ble altså helt stille fra Høyre og Frp i Sortland når jeg i mitt innlegg etterspurte gjennomføring av valgløftene deres.

Helse- og sosialsjef i Bø, Jim Gundersen, svarer på kritikken av maten ved Bøheimen.

– Jeg håper debatten videre vil basere seg på fakta

Helse- og sosialsjef i Bø, Jim Gundersen, svarer på kritikken av maten ved Bøheimen.

– Fremtiden ligger i havet, velg marin næring!

Søknadsfristene til videregående skole og høyere utdanning er nært forestående og mange elever er usikre på hva de skal velge. Mange foresatte er nok også usikre på hvilke råd de skal gi barna sine.

Åpent brev til Sortland kommune:

Hvem har ansvaret for et mørkelagt Frøskeland?

Lillian Grøsnes skriver i et åpent brev til Sortland kommune at hun frykter det må skje en ulykke før noen tar tak i gatebelysningen på Frøskeland.

Norsk kystfiskarlag med entydig brev om seismikkskyting:

Ber Vesterålens ordførere om å droppe seismikken

NGU (Norges Geologiske Undersøkelse) planlegger å skyte seismikk vest av Bø og i Vesterålsfjorden i løpet av sommerhalvåret 2015. De har hatt møte med fiskerne i området høstem 2014, hvor de redegjorde for planene og ønsket reaksjoner fra fiskerne.

Grønn skipsfart

Regjeringen la nylig fram nye klimamål. Norske utslipp skal kuttes med 40 prosent innen 2030. Maritim næring/sektor kan ta betydelige andeler i utslippsreduksjonen.

Siste nytt

National Geographic lager tv om bilberging:

Storkanal snuser på Sortland i forbindelse med ny serie

National Geographic er i gang med å produsere en dokumentarserie om norske bilbergere. Denne uka er produksjonsteamet på Sortland for å sjekke forholdene i forbindelse med produksjonen.

Vil ha mer penger tilbake til fiskebåtlån

I formannskapet førstkommende mandag skal politikerne diskutere et forslag fra rådmann Kirsten Lehne Pedersen som vil gi mer penger til stønadslånordningen for fiskebåter.

Satser på Tingvoll

Dette er mannen Sortland Frp satser på til høstens valg.

Raskt på plass

Niklas Jørstad og Mats Reiertsen holdt oppstartsmøte for A-lagsspillerne på Stokmarknes mandag kveld.

-Erna,du er feig.

For Styret Hammerfest Senterparti

– Kom og del Bø med oss

Vi ønsker oss flere bøfjerdinger. I Bø har vi plass til deg, ektefelle, samboer, partner, barn, barnebarn, foreldre, besteforeldre - ja, hele slekta. Vi er stolte av, og glad i kommunen vår. Vi vil gjerne dele vårt trivelige lokalsamfunn med deg.

Gratulerer til renholdere og Fagforbundet

Formannskapet i Sortland vedtok 19.februar 2015 å ikke konkurranseutsette eller outsource renhold i kommunen. Det er først og fremst en seier for renholderne og Fagforbundet: De har jobba veldig godt for dette resultatet!

Enoksen går hardt ut mot BDO:

– Bare halve jobben er gjort

Konsulentselskapet BDO har lagt fram si utredning om kommunestruktur i Vesterålen. Utredninga er et rungende ja til sammenslåing. Men mandatet BDO hadde fått, er ikke besvart, ifølge Oddmund Enoksen.

STOLT og skuffa

Ungdommer som har jobba med oppvekstplanen i Sortland er skuffa over at ”Kommunedelplanen for oppvekstmiljø 2014-2030, STOLT” ikke ble vedtatt i siste kommunestyremøte. Det er forståelig.

- Du er en ren utgift

- Begreper endres inntil vi til slutt glemmer hvorfor tjenestene ble utført i utgangspunktet, skriver VOL-journalist Erik Jenssen i sin kronikk om foretaksspråk i praksis.