Oljekompromisset i Ap:

Jonas, du fortjener ros!

Hadselværingen Kristine Larsen er leder av styret for LOs Fylkeskonferanse Troms. Hun mener Jonas Gahr Støre fortjener ros.

- Senterpartiet svikter politiet

Hårek Elvenes mener at Senterpartiet svikter politiet.

Stig Sørmo om ambulansesituasjonen i Vesterålen:

– Skal det går liv før styret gjør en ny vurdering av ambulansesituasjonen?

Kommunestyrerepresentant for Sp i Hadsel, Stig Sørmo, spør i et innlegg på VOL om det er nødvendig at det går liv før styret i Nordlandssykehuset gjør en ny vurdering av ambulansesituasjonen.

Innlegg av Mads Gilbert, overlege/professor:

- Vintervær i velferdsstaten

– Nordlandssykehuset prioriterer penger foran pasienter

Sortlending Christian Torseth går hardt ut mot Nordlandssykehuset og deres prioriteringer i et innlegg på VOL. – De prioriterer penger foran pasienter, sier Torseth.

– Har Rodal tatt for mye Möllers tran?

Hadsel Ap og Sp svarer på Camilla Skog Rodals (Frp) utspill om pengebruken på parkeringsplasser utenfor rådhuset på Stokmarknes.

Tom Bjørvik med åpent brev til Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide

- Ubesvarte spørsmål i grunnlaget for vedtak om nedlegging av Andøya Flystasjon

– Det er på tide at vi får på plass den kunnskapen vi trenger

– Det er på tide at vi får på plass den kunnskapen vi trenger, og en konsekvensutredning må på plass. Arbeiderpartiet vender ryggen til nord, skriver lederne av Unge Høyre i de tre nordligste fylkene i et debattinnlegg om oljeåpning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Æpp – kan de eldste få slæpp?

– Igjen er det de som ikke behersker teknologi som taper, sier Landslaget for offentlige pensjonister i Vesterålen, om at matkjedene lokker med rabatter på apper.

– Elendig lederskap

Høyres Jonny Finstad og Kai Henriksen mener fylkesrådsleder Tomas Norvoll viser dårlige lederegenskaper ved å stadig kritisere regjeringen.

Siste nytt

Skal møtes i mars:

Misnøye med Nordlandssykehuset blant ordførerne og rådmenn

Ordførere og rådmenn i Vesterålen uttrykte misnøye med Nordlandssykehuset i fredagens møte i regionrådet.

Bilfører uten førerkort deiset i bensinpumpe

En bilfører har vært litt uvøren i Lødingen i dag.

Politet: - Kjør forsiktig, det er glatt

Politiet oppfordrer i dag bilister til å kjøre forsiktig.

Unødig brannalarm ved Bankplassen asylmottak

Brannvesenet rykket ut til unødig alarm på Melbu fredag formiddag.

Arbeidsuhell på Myre

Politi og ambulanse rykker nå ut til et arbeidsuhell på Myre.

– Olje til 14 dagers forbruk i Lofot-havet

– Den som tror at det finnes et enormt reservoar av olje i det fiskerike Lofothavet må tro om igjen. Den lille skvetten som ligger her vil i alle fall ikke forlenge oljealderen på noen måte, skriver Venstres Ida Gudding Johnsen og Rolf G. Zimmermann i et innlegg på VOL.

– Uakseptabelt beslag av viktige fiskeriområder

Norges Kystfiskarlag liker dårlig at Arbeiderpartiet vil konsekvensutrede Nordland 6, utenfor Lofoten. – Vi kan selvsagt ikke akseptere at det det legges opp til ytterligere konsekvensutredninger i et allerede erklært sårbart havområde hvor det foreligger mer enn nok kunnskap fra de beste fagmiljøene.

– Vi vil ha motstand mot sentralisering på dagsorden

– Distriktene trenger nærdemokrati, ikke sammenslåing som gir enda lengre vei til de politiske og administrative maktorganene, skriver Bjørnar Moxnes og Synne Høyforsslett Bjørbæk i Rødt.

– Arbeiderpartiet svikter industrien i nord

– Det er med beklagelse at Høyre konstaterer at Arbeiderpartiet har abdisert som samfunnsutviklere og industribyggere, skriver Finnmark, Troms og Nordland Høyre i en felles uttalelse.

– Mangler både næringspolitikk og nordområdepolitikk

– Regjeringen mangler ikke bare en aktiv næringspolitikk i sin verktøykasse. De mangler også nordområdepolitikk, skriver fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Nordvoll (Ap), i et innlegg på VOL.

– Dette er akkurat hva oljeselskapene ønsker seg

– Aps "kompromissforslag" om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja må ikke tas for god fisk, skriver stortingskandidat for Nordland Venstre, Ida Gudding Johnsen, i et innlegg på VOL.

– Helt uakseptabelt AP-forslag

Sortlending og Rødt-politiker Christoffer Ellingsen mener Aps forslag om Lofoten, Vesterålen og Senja er helt uakseptabelt.

– Hva slags kunnskap er det vi mangler?

– Torsken det norske arvesølvet som vi må "schjøtte" på beste vis, skriver leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen, i et innlegg på VOL. Han mener en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ikke vil gi et annet svar enn det som allerede ligger i de mer enn 90 rapportene som allerede er utarbeidet. – Er det noen som ikke liker den kunnskapet vi allerede har? spør han.

- Ny og ekspansiv nordområdestrategi

Den nye strategien for nordområdene må være dristig og svært synlig. Hensikten må være å gjøre Nord-Norge til den mest innovative regionen i landet, og gjerne til å bli en av de mest innovative regionene globalt

Glenn Eirik Hansen Sjømann og uavhengig sosialdemokrat:

- Trenger vi virkelig å åpne for oljeboring i LoVeSe?

Svar til leserinnlegget «Oljenæring i Ingenmannsland» av leder i Hadsel Høyre, Torben Breivik Jonassen, publisert 07.01.17 om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Ola Hedstein, adm.dir, i Norsk Landbrukssamvirke:

- Ta kampen for verdens tryggeste mat

Torben Breivik Jonassen, Leder Hadsel Høyre:

- Oljenæring i ingenmannsland