Industrien må fornyes-ikke gis fiskerettigheter

Nå har fiskeriminister Elisabeth Aspaker invitert til diskusjon om fiskerinæringa, etter at Tveterårsutvalget, eller Fiskeindustriutvalget som det egentlig heter, la frem sin innstilling.

Julehilsen fra Hårek Elvenes:

Mer til vei og lei i Nordland

Nordland har mye å glede seg over i statsbudsjettet. Gode kommunikasjoner er avgjørende for å opprettholde sysselsetting og bosetting i distrikts-Norge. Derfor satser regjeringen tungt på samferdsel. Samferdselsbudsjettet er på 54 milliarder kroner og øker med 5 milliarder kroner (10 prosent økning).

261,1 nye millioner til Nordland

Nordland er et fint fylke, men dessverre vil Regjeringen, Venstre og KrF at Nordlands kommuner og fylkeskommunen skal få en mindre del av samfunnskaka framover.

Trygge hjem gir en bedre fremtid

Millioner av mennesker kommer aldri til å glemme 2. juledag for ti år siden. En av dem er Chantira, som var sju år gammel da bølgene drønnet inn over hjemstedet hennes i Krabi i Thailand. Den dagen mistet hun hele familien sin. Heldigvis sto noen klare til å hjelpe.

Fisker langer ut mot ekspertutvalg:

– Ikke overlat fiskeriet til spillere på børsen!

Som vanlig på høsten, og spesielt i adventstida, går fiskerne rundt og er spent på hva som kommer. Da tenker jeg ikke på julegaver, men derimot hva som daler ned av reguleringer og fiskeripolitiske mål fra diverse regjeringer og myndigheter.

Næringssjefen i Andøy:

Tviler på storkommunen Vesterålen

Arbeiderpartiet, Fremskittspartiet, Kystpartiet og Senterpartiet i Andøy har nå gitt uttrykk for at Andøy bør fortsette å utvikles som egen kommune. Hva mener Venstre, Høyre og Kristelig Folkeparti?

Høyre svarer på kritikken

Torsdag er det budsjettmøte i Sortland. I et innlegg på VOL svarer Høyre på den siste tids kritikk mot varslede kutt. - Selv om det er noen smertefulle grep som nå må tas for bringe driften i balanse, så mener vi at det kommende året og fremtiden vil vise at vi bygger et robust og godt sortlandssamfunn, skriver Silvia Ovik og Christian Nordheim.

Siste nytt

Kultursamarbeidet fortsetter

Kulturavtalen mellom Vesterålen, Øst-Island og Donegal i Irland skal fortsette i tre år fremover. Det ble vedtatt på forrige regionrådsmøte.

Storsenteret kan får nye eiere:

Salto eiendom vil selge seg ut

Sortland Storsenter kan få nye eiere. Dagens eiere, Salto Eiendom, vurderer salg.

Ekstrem elgfare

Viltnemnda har satt opp et skilt om ekstrem fare for elg ved Sigerfjordtunellen. Det er mye elg i området, forteller viltforvalter.

Vårprogrammet er klart:

Kulturfabrikken satser bredt

Våren er så godt som fullbooket hos Kulturfabrikken på Sortland. Neste halvår har de satt opp et bredt kulturprogram for å lokke vesterålingene inn i den gamle hermetikkfabrikken.

- Lyspenger er gode nyheter for alle

- Da er det gledelig at kommunens politikere ser seg enig i at svartnatta ikke skal få spillerom i Sortland, skriver SortlandsAvisa i avisas lederartikkel.

Den nye agendaen i nord

Agenda Nord-Norge vil ha ett tettere samarbeid på tvers av næringsliv, samfunnsliv og geografi i hele landsdelen.

Kleiva, maten og kjærligheta

Da skjedde det som ingen av oss ville trudd: fylkestinget med Høyre, Ap og KrF vil avvikle gårdsdriften ved Kleiva Landbruksskole.

Budsjettforslag  2015 – Voksenopplæringa

Voksenopplæringa har ansvar for norskopplæring for flyktninger og innvandrere, og ansvar for grunnskoleopplæring for voksne.

Oddleif Olavsen har ikke hørt på oss

Hvorfor spør Nordland fylkeskommune faglagene i landbruket om å bli med i prosessen når våre råd, innspill og argumenter for å opprettholde begge skolegårdsbrukene ikke blir lyttet til?

Fagforbundet svarer Ofoten Unge Høyre:

Midlertidig ansettelse gir ikke frihet