Fra fjorårets marked på Sortland.

For tredje sommer på rad blir det stort europeisk matmarked på Sortland, når handelsfolk fra en rekke land rigger opp sine boder på torget 29. juni, for selger tradisjonell mat fra sine hjemland.

Nyoppussede boder

Mens det ikke var den store oppslutninga rundt det omreisende matmarkedets første besøk i Vesterålen i 2014, ble fjorårets marked en stor suksess. Den håper arrangør Olivier Simonin i Traditional Marked å gjenta i år.

- Med tradisjonell musikk og nyoppussede boder ønsker vi å skape en unik atmosfære på Sortland, sier han i en e-post til VOL.

Markedet blir værende på Sortland i fire dager, fra onsdag til lørdag, så her er det muligheter for alle vesterålinger å sikre seg kulinariske godsaker.

Alt fra pølser til belgiske vafler

Bak matmarkedet står et britisk selskap som organiserer markeder over hele Europa. I fjor besøkte de 60 byer i Norge, Sortland inkudert.

Ansvarlig for markedet, Olivier Simonin, forteller i pressemeldingen at når de rigger seg opp på Sortland torg kan du få kjøpt blant annet oliven, pølser, oster og skinker av ulike slag, spansk paella, franske makroner og crêpes, belgiske vafler og andre greske og italienske fristelser.