I første omgang er planen å drive kafeen til etter sommeren.
– Vi har tapt så mye penger på sortlandsavdelingen, og slik kan vi ikke holde på til evig tid, sier daglig leder i Kringla AS, Cato Stubberud.
– Vond beskjed å gi
Dersom det ikke skjer noe med besøket og omsetningen, ser selskapet, som også har flere kafeer i Lofoten, seg nødt til å legge ned på Sortland.
De ansatte på Sortland fikk beskjed om dette i slutten av forrige uke. Totalt er det 2,5 årsverk, fordelt på fire ansatte, ved kafeen.
– Det gjør vondt å gi den beskjeden. Vi har utrolig flinke folk på Sortland, men realiteten er det den er, sier Stubberud, som ikke klarer å sette fingeren på en konkret årsak til situasjonen.
Prøver nytt konsept
De neste månedene vil Kringla prøve ut et litt nytt konsept, med varmretter, for å se om de klarer å øke omsetninga.
– Vi må treffe litt bredere, få litt bredere publikum, sier Stubberud.
Om de klarer det, vil de revurdere planene om å stenge.
– Vi er også åpne for å se på andre muligheter. Enten det gjelder utleie, eller salg av kafeen, sier Stubberud, men presiserer at de ikke har noen potensielle kjøpere eller leietakere på blokka.
– Trist
Leder for sortlandsavdelinga, Marita Andersen, synes det er veldig trist at det nå går mot slutten for kafeen.
– Jeg har selvsagt ikke lyst til å miste jobben, men i tillegg synes jeg jo at dette er en veldig trivelig plass, sier hun.
Hun er den eneste som jobber fulltid i kafeen. Ifølge Andersen er leiekontrakten allerede sagt opp.
– Jeg blir vel nødt til å finne meg en ny jobb, og det er ikke bare enkelt på Sortland.
Besøkelsestid
Hun oppfordrer nå sortlendingene til å kjenne sin besøkelsestid de neste månedene, om det skal være håp om å berge kafeen.
– Det er fortsatt et lite håp om å få til å snu dette. Varmmaten kan også hjelpe på. Vi har dessuten hatt et større besøksantall i det siste, men det kommer dessverre litt for sent.
Ifølge Andersen er det stinn brakke i kafeen på lørdager, mens det på hverdagene er mest lunsjkunder. Selv har Andersen flere ideer for kafeen.
– Jeg kunne blant annet ha tenkt meg skjenkebevilling. Vi har jo Sortlands beste uteservering, sier hun.