95 min: Og der er kampen over. Sortland vinner 3-1 og er dermed seriemester i årets sesong etter at de slo Junkeren på bedre målforskjell.

94 min: Rødt Kort: Marius Jørgensen, Sortland.

92 min: MåL: 3-1: Sortland får kampens siste sjanse, der Isak Svendsen blir felt på kanten av 16-meteren. Frisparket, slått av Per Eirk Karlsen, går rett  krysset.

90 min: Men Melbo akter ikke å gi seg uten kamp og kommer til et par ufarlige sjanser på tampen som går til utspill.

89 min: Det nærmer seg slutten nå, i sesongens siste kamp. Melbo kommer i angrep, men Bjørn Skog får avklart og sendt ballen fremover. Mye kan tyde på at Sortland er fornøyd med 2-1 og vil bruke de resterende minuttene på å forsvare ledelsen.

86 min: Skuddet går like utenfor mål, via en Melbo-spiller. Corneren blir det ingenting av.

86 Gult kort: Edgar Butler på Melbo får kort etter at han feller Sortlands Marius Jørgensen helt på kanten av 16-meteren.

85 min: Sortland har mistet litt intensitet de siste minuttene, men virker samtidig solide bakover.

85 min: Melbo kommer i nytt angrep, der spillende trener går med ballen og prøver å skyte, men blir blokkert. Ballen havner til slutt i klypene hos Sazonovs.

80 min: Melbo har frispark, ved Alex Kristensen, som går langt utenfor.

78 min: MÅL: 2-1: Godt sortlandsangrep som går i flere klikk-klakk trekk inne i 16-meter feltet, før ballen havner hos Stefan Jensen, som setter den i mål.

73 min: Sortland er på en og annen visitt inne i Melbus målfelt, men får ikke den siste ordentlige dreisen på skuddene.

69 min: Gult Kort Ruben Tollefsen, Melbo.

66 min:  MÅL: 1-1.Tom Mezs i angrep for Sortland. Ballen havner til slutt hos Karl Christian Bakkan Karlsen, som skyter ballen i venstre hjørne.

64 min: Sortland med sin farligste sjanse så langt i omgangen. Karl Christian Bakkan Carlsen skyter, nesten rett på Brun, etter et godt innlegg fra Per Eirik Karlsen.

60 min: Bytte Sortland : Ut med Med Niklas Knudsen og Stian Fredrisken: Inn med Isak Svendsen og Stefan Jensen.

59 min: Sortland kommer til en småfarlig sjanse, der Marius Jørgensen får ballen i bena, men klarer ikke komme i  ordentlig skuddposisjon.

56 min: Melbo har begynt å få et lite overtak og vinner stadig flere baller på midtbanen.

54 min: Corner til Melbo, som går langt inn i feltet, men Karasany header utenfor og det blir utspill fra sortlandsmålet.

53 min: Gult kort: Johannes Magnussen (Melbo)

52 min: Melbo har tydeligvis fått en ekstra motivasjon etter scoringen og presser Sortland høyere på banen. Men hjemmelaget er farlige når de får tak i ballen.

50 min: Sortland jager utligningen og har hatt flere småsjanser inne i feltet, men Melbo får klarert unna.

49 min: MÅL: Og der kom kampens første scoring. Et nytt, langt innlegg inn i Sortlands målfelt når hodet til langreiste Torjus Nicolaysen, som header ballen pent i mål.

48 min: Melbo er farlig frempå, men en heading fra Torjus Nicolaysen blir boksest ut av Sazonovs.

47 min: Etter to minutter i andre omgang har det skjedd forholdsvis lite, men det kan tyde på at begge lagene er sugne på å få det første målet. Sortland har foreløpig hatt kampens største sjanse da Car Christian Karlsen skjøt rett i Melbos forsvarssmur.

45 min: Og de var første omgang historie. Stillingen er 0-0 i en kamp der hjemmelaget definitivt har vært det beste laget. De har hatt de største sjansene og burde nok ha scoret minst et par mål etter farlige sjanser. Melbo på sin side virker litt tamme i angrep og har manglet det lille ekstra i avslutningsfasen. Men kanskje kommer de sterkere tilbake etter hvilen?

45 min: Sindre Thunestvedt tar ned en lang crosser og smeller til, men skuddet blir den reneste lompen og går rett i klypene på Melbos keeper.

44 min: Melbo byr opp til kombinasjonsspill , men Erlend Robertsen klarer ikke å komme i god nok skuddposisjon. Dermed bryter Sortland og stormer i angrep.

43 min: Det er to minutter til pause og kampen har mistet litt av intensiteten den hadde tidligere i omgangen.

38 min: Småampert etter at Anders Jørgensen fikk gult kort da han felte Melbos Erlend Robertsen på midtbanen. Frisparket ble det ingenting ut av.

36 min: Marius Jørgensen bryter Melbo-angrep og leverer ballen inn i feltet, men Stian Fredriksen får ikke stokket bena og bortelaget avklarer.

35 min: Marius Jørgensen får hodet på ballen, men stanger rett i brystkassa på Melbos Magnussen.

35 min: Småpent veggspill mellom brødrene Jørgensen inne i Melbos målfelt, der gjestene header ut til corner. Llike etter blir det en ny corner, som legges av Sindre Thunestvedt.

33 min: Ny sjanse til Sortland etter langt oppspill, men Johannes Magnussen i Melbo-forsvaret skjermer forholdvis enkelt ut ballen, i duell mot Stian Fredriksen.

30 min: De få gangene Melbo klarer å komme inn i feltet til hjemmelaget, blir det foreløpig bare tannløst. Enten er sjansene ufarlig, eller så klarer Sortlands forsvar å rydde enkelt unna. Sortlands solide sisteskanse, Sazonovs, har hatt svært lite å gjøre så langt i kampen.

26 min: Marius Jørgensen blir felt rett utenfor Melbos 16-meter. Per Erik Karlsen gjør seg klar til å fyre av frisparket. Men det er slett ikke han som skyter, det er det Sindre Thunestvedt som gjør. Skudet går rett i muren og ut til nytt innkast.

24 min: Gult kort: Edgard Butler (Melbo)

23 min: Sortland har frispark, ved Marius Jørgensen. Ballen havner rett i klypene på Brun.

22 min: Melbo har vært værlig frempå et par ganger, uten at de har klart å skape farlige situasjoner.

17 min: Melbo har kommet litt mer med i kampen og begynner så smått å presse Sortland over egen banehalvdel. Men hjemmelaget er fortsatt farlige når de får ballen og har tydeligvis bestemt seg for å føre kampen, om enn så lenge.

15 min: Sortland sløser med mulighetene. Et langt frispark fra egen midtbanehalvdel går over både forsvar og mållinje.

12 min: Corner for Sortland, som havner på hodet til Marius Jørgensen, men ballen går utenfor. Sortland har hatt et offensivt overtak de siste fem minuttene der de har vært farlige på flere dødballer. Ligger det et mål i lufta?

10 min: Og der var det like før Sortland gikk opp til 1-0, da forsvarer Bjørn Skog header et frispark rett på Melbos keeper, Martin Brun, som leverer en god reaksjonsredning.

08 min: Sortland stormer i angrep. Sindre Thunestvedt prøver å treffe Stian Jørgensen, men ballen når ikke frem. I stedet får Melbo avklart.

07 min: Melbo får frispark etter at en av spillerne blir felt i eget felt

05 min:  Melbo spiller fra egen sone, men blir vinket av for offside.

04 min: Utspill fra Melbos keeper, som havner i beina hos Sortlands Anders Jørgensen, men Melbo får tak i ballen, uten at det blir farlig.

03 min: Kampen har startet med høy intensitet, der Sortland foreløpig har hatt et lite overtak.