Styret i Hurtigrutens Hus vil ikke ha asylmottak. Det har styret bestemt mot en stemme. Formannskapet i Hadsel skal drøfte saken i morgen.

- Det er hensynet til leietakere som vi har arbeidet i lang tid med å få inn, og hensynet til leietakere som vi allerede har i huset som er bakgrunnen for at styret har sagt nei, forklarer styreleder Camilla Skog Rodal overfor Vol.

Hun sier at ledelsen i Hurtigrutens Hus i lengre tid har arbeidet med å få inn langtidsleietakere til bygget.

- Det blir feil å legge disse på hylla, sier Skog Rodal. Hun peker på at Hurtigrutens Hus har en muntlig avtale med Universitet i Nordland om å ha rom disponibel for studenter. En del av disse er booket.

- Dersom vi bruker bygget til asylmottak, vil det også gå ut over kulturskolen og ungdomsklubben Blinken, sier styrelderen.

- Var det en vanskelig avgjørelse?- Saken er vanskelig i forhold til selskapets økonomi og det solidariske i henvendelsen, men det er ikke bare å putte folk inn i Hurtigrutens Hus. For eksempel krever UDI at det skal være oppholdsrom og vaskerom. Vi kan ikke tilby dette, sier styrelederen.

Hun peker videre på at økonomien er uklar.

- Vi vet hva vi kan få i inntekter, men vet ikke hva det vil innebære av kostnader, sier Skog Rodal. - Rådmannen signaliserte i går at kommunestyret kunne overprøve et styrevedtak i Hurtigrutens Hus KF. Hva er din reaksjon på dette?

- Vi vet at det er kommunestyret som bestemmer, men det vil være veldig uheldig om kommunestyret overprøver styrets beslutning. Vi har detaljkunnskapen. Det finnes masse ledige lokaler, det må finnes andre løsninger, sier Skog Rodal.