Nå har Myrland laget et havfiske-dataspill som er i ferd med å få oppmerksomhet internasjonalt, skriver Kyst og Fjord.

- Vi har mange øyne som er rettet mot det vi holder på med. Spesielt i Europa og Asia. Dette kan bli kjempestort, forteller Myrland i et intervju med iPark

Langsiktig prosjekt

Til daglig leder han Misc Games, som er en såkalt inkubatorbedrift. De har allerede utviklet fire mobiltelefonspill. Myrlands havfiskespill, som har fått navnet Barents Sea, skal lanseres mot slutten av 2016.

Spillet tar utganspunkt i at spilleren starter som kaptein på en sjark i Nord-Norge og at man deretter bygger stein for stein, ansetter folk, oppgraderer utstyret og kjøper større båt, samtidig som man s fisker og tjener penger.

- Det skal være et langsiktig prosjekt. Folk skal kunne lage egne ting i spillet. Spillet får lenger levetid hvis folk kan skape ting selv på en enkel måte, sier Myrland til iPark.

Realistisk kartverk

Geografisk starter spillet og fisket i Hammerfest. Myrland har tatt utgangspunkt i data fra kartverket for å få geografien så korrekt som mulig.

– Melkøya er der vi forsøker også at Hurtigruta skal gå inn og ut fra Hammerfest til de korrekte tidspunktene. Så hvis du har vært fisker og spiller dette, så skal du kunne kjenne deg igjen med både utstyr og landskap, sier han til NRK Finnmark.

Krevende prosess

Spilloppfinneren, som har vært fascinert av brettspill siden han var liten, forteller at det elementene i spillet som handler om  selve fisket, har vært det mest krevende å utvikle.

- Det vi bruker mest tid på er fiskebiten. Hvis den er bra så er det ikke et problem å lage resten. Vi vil vise fram den nord-norske naturen og vi scorer høyt på utseende. Havet ser ufattelig nydelig ut, forteller Myrland til Ipark.

Han er slett ikke alene med arbeidet og har med seg samarbeidspartnere fra både Norge, USA, Tyskland, Tsjekkia, Polen og Russland i prosessen.

Neste mål for Myrland og hans team er å finne den rette utgiveren. Går alt etter planen, kommer spillet ut i butikkene på slutten av året, på ni språk i 26 forskjellige land.

Det var FiskeribladetFiskaren som først omtalte saken.