Finalen gikk av stabelen i oktober og Halvar har gått rundt med et allvitende smil i en lang periode. Men selv om mange trodde han ville vinne, gjorde han det ikke. I finalen mandag kveld ble det tap 3-4 mot Renee B. Fagerhøi (28). Finalen gikk ut på å lage en femretters meny med artisjokker, kamskjell, østers, lam og en valgfri dessert. Halvar ledet etter de to første rettene 3-0, siden han hadde med seg ett poeng fra semien, men Renee vant de tre neste rettene samt siste kategori for beste meny og ble dermed TopChef 2016.

- Det var ikke noe artig å se på det nå. Jeg var jo med for å vinne, sier Halvar til VOL kun minutter etter finalen er ferdigsendt på TV2.

Men han er glad det var Renee som vant, når han først skulle tape.

- Det er kult at det er hun jeg taper for. Renee er ei kul dame som er en annerledes kokk. At det er ei dame som vinner er også bra. Det kan være veldig bra for rekrutteringen, sier han.

Les også: Vinner Halvar i kveld?

God eksponering

Men til  tross for tapet på målstreken, er Halvar fornøyd med gjennomføringen.

- Det var veldig artig. Jeg vant flest konkurranser av alle totalt sett og føler selv jeg har gjort en god figur. Jeg fikk vist hvem jeg er som kokk.

Det å bo på Sortland mens programmet har gått, har også vært positivt.

- Det var kjempegøy med det engasjementet folk har vist. Folk har heiet på meg, og det har vært en fin opplevelse. Ekstra kjipt selvsagt å ikke innfri i finalen å gå helt til topps, men sånnn er det.

- Skal fortsette å koke

Halvar gikk med tapet glipp av boklansering og 250.000 kroner. Men han depper ikke av den grunn.

- En får aldri i livet en restaurant for 250.000 kroner, en må vel ha det tidobbelte. Boklansering blir det nok uansett etter hvert. Jeg har noe på gang der, sier han lurt.

- Ellers er planen videre å fortsette å koke. Jeg elsker det og det er ingen grunn til å slutte nå. Det er det eneste jeg kan, sier han og ler.

Nye ting til Vesterålen

Det er ingen tvil om at eksponeringa har vært særdeles bra for Halvar. Hvordan skal han utnytte det?

- Jeg føler jeg allerede har gjort det ved å flytte hjem. Det å være hjemme å jobbe for folk her istede for å jobbe på en restaurant i Oslo har gitt meg muligheter jeg ikke trodde var mulig. Det er kjempeartig å lage mat til folk i Vesterålen, enten det er catering for firma eller folk eller å lage suppe til folk på torget.

Hva så med fremtida i Vesterålen.

- Jeg vet nå at jeg kan leve av å lage mat her. Videre vil jeg fortsette å bringe nye ting inn i Vesterålen og fortsette å jobbe hardt, som jeg alltid har gjort, også videre.