VOL har tidligere fortalt om planene til Daniel Fonn Aluwini, og hans forskningsprosjekt på algeproduksjon som skal bli til havsalat fra Kvalnes ved Andfjorden. Om alt går som han håper, er målet å bli verdens største havsalatprodusent.

Onsdag 23. november arrangerer Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap, i samarbeid med Museum Nord, foredrag med algedyrkeren.

- I 2014 sa Daniel Aluwini opp jobben for å kunne studere akvakultur med fordypning i algedyrkning. Nå er han i ferd med å gjennomføre et forskningsprosjekt om havsalatproduskjon i Bodø. Når prosjektet er over flytter han dit han mener forholdene er best i Norge for å starte kommersiell produksjon av havsalat. Etter å ha studert undervannsgeografi, sjøtemperaturer og strømforhold kom han fram til til at Vesterålen var Norges desidert beste lokalitet, og at østsiden av Andøya hadde spesielt gunstige forhold, skriver arrangøren i en pressemelding.

Planen er å selge havsalaten til restauranter og andre interesserte i det globale markedet. Aluwini har sterk tro på at dette kan bli en stor næring i nær fremtid, noe han vil fortelle mer om når han skal holde foredraget "Akvakultur - Mer enn bare laks" i Melbo Hovedgård neste onsdag.