Siv Aasvik og John Olaf Næsheim Foto: Knut Ivar Aarstein
Norsea Group har baser mange steder.

Norsea Group er et stort baseselskap. I 2014 omsatte selskapet for over tre milliarder kroner og meldte om et overskudd før skatt på 180 millioner kroner. Konsernet eies av flere rederi, deriblant Wilh. Wilhelsen, Simon Møgster og Eidesvik.

Direktør for forretningsutvikling i Norsea Gruop, John Olaf Næsheim, besøker i dag Norlense og Fiskebøl. Han legger ikke skjul på at formålet med besøket er å sende et signal til Regjeringen Solberg at Fiskebøl bør få den planlagte basen.

Hadselordfører Siv Aasvik understreker at hun mener at den planlagte basen må bli en operativ og næringsrettet base, ikke et besøkssenter.

Norsea Group sier at de ønsker å investere i infrastruktur og eiendom på Fiskebøl. Det kan bety flere ansatte, men Næsheim vil ikke konkretisere dette. På andre baser har selskapet opptil 80 ansatte per base.

Sekretariatet som utreder hvor den planlagte basen skal ligge, har frist til utgangen av juni med å komme med foreløpige konklusjoner.

I 2013 inngikk NorSea Group As en intensjonsavtale med Hadsel kommune og Bømyr Eiendom AS om utvikling av Fiskebølvika Næringspark. Denne avtalen ble forlenget i fjor sommer.