Det var en ytterst spesiell opplevelse å overvære premieren på en høykvalitets kortfilm, med filmfenomenet Iver Jensen (18) som regissør og manusforfatter. Overfor VOL innrømmer Iver at det var veldig spesielt å endelig få se filmen sin på stort lerret, med mye folk i salen.

Les også: Iver holder premierefest

Lang prosess

Lærer ved Medielinja på Hadsel videregående skole på Stokmarknes, Kolbjørn Hoseth Larssen stilte Iver spørsmål for et par år siden om han kunne tenke seg å starte arbeidet med en kortfilm. Siden da har Iver jobbet hardt for det ferdige resultet. Filmmanuset er skrevet på engelsk, oversatt til islandsk, og spilt av islandske skuespillere. Undertekstene på den ferdige filmen er på engelsk.

- Det har til tider vært nervepirrende. Men det har samtidig vært en stor opplevelse, sier Iver til VOL etter at visningen er over.

Les også: De kalte meg filmfestivalens Leonardo DiCaprio

Spørsmål fra salen

Blant spørsmålene publikum i salen stilte etter visningen var om hvordan Iver fikk tak i den fantastisk musikken som er brukt. - Jeg fikk tips om The Nordic Fiddlers Bloc, og fikk dem til å skrive musikken etter mine anvisninger. Det var effektivt. Jeg kunne sende mine innspill før jeg gikk på skolen, og hadde fått svar når jeg kom hjem. Jeg fikk imidlertid litt sjokk da jeg ble oppmerksom på at komponisten har fått Spellemannsprisen to ganger, sier en ydmyk Iver Jensen.

Filmen er 11 minutter, og har hatt et budsjett på godt over 600.000 kroner. Iver Jensen har en lang rekke hjelpere han ønsker å takke. Blant dem er Regionrådet i Vesterålen, Deadline Media, islandske venner og banken lokalt, som er støttespiller blant annet når det gjelder videre distribusjon av filmen. Den skal vises på festivaler både i Norge, Island og i USA.

Les også: Se premieren på prisvinner