Tema for årets festival er Mat er kultur.  - Årsaken til at festivalen er flyttet litt lenger ut på høsten er fordi vi vet at mange potensielle deltagere har høy aktivitet i sommerperioden og vi håper derfor at vi kan få med oss flere utstillere enn i fjor, skriver Even Hanssen i festivalen i ei pressemelding.

Også i år er lokal, kortreist mat viktig.- Siden dette er Vesterålen matfestival synes vi det også er viktig å presentere noen av de fantastiske produktene fra Vesterålen som til denne tiden er hentet fra beite eller tatt opp av jorda.

Åpning på Stokmarknes

Åpningen av festivalen vil i år være på Stokmarknes.

- Der skal vi ha et "mini-marked" samt byvandring på kvelden.

17. september arrangeres det tradisjonelle markedet. I år vil det foregå inne i Kulturfabrikken på Sortland. Utenfor kulturfabrikken vil grill og andre stekeosfremkallende salg stå.

- Vi jobber med flere aktiviteter knyttet til denne dagen. Biblioteket og museet er allerede involvert og det vil skje mye mer. Informasjon om aktivitetene kommer fortløpende når vi vet det er sikkert, sier Hanssen i pressemeldinga.