Det er tre veldig ulike komponister med ulike stilarter som presenteres under fredagens konsert i kammermusikkserien i Møysalen i Kulturfabrikken. Ludwig van Beethoven: Sonate for cello og piano i g-moll , Op. 5 nr. 2

Robert Schumann: Fantasistykker, Op. 73 og Astor Piazzolla: Le Grand Tango er det som skal fremføres.

– Dette er tre vidt forskjellige komponister som hadde vel hundre år mellom hver av seg, sier cellist i Ensemble blå duo, Lisa Holstad. Ensemblet består av henne og pianist Sindre Myrbostad.

– Piazzolla er en argentinsk tango-komponist, Bethoven er en av de store klassikerne mens Schumann er en romantiker. Så dette blir en kontrastfylt konsert, sier Holstad.

Vellykket sesong

Kammermusikkserien har ifølge Holstad hatt en særdeles god sesong. Den startet i fjor høst med diverse kafékonserter i tillegg til konkurransen ”Hjemme hos” hvor privatpersoner vant konserter. I tillegg har det vært arrangert Edith Piaf-konsert i samarbeid med Sortland Jazz- og Viseklubb, pantomime-konserter for barn operapub konsert med russiske mestere og kirkekonsert.

– Dette har totalt sett ført til over 1000 publikummere og vi er veldig fornøyde, sier Holstad.

– Kafékonsertene spesielt gav oss nok mange nye publikummere som ble introdusert for musikken. Det har vært veldig fint.

Men hva er årsaken til at kammermusikkserien nå ser ut til å øke i popularitet?

– Jeg tror nok Kulturfabrikken har vært med på å gjøre musikken mer tilgjengelig. Vi er mer synlige rett og slett, sier Holstad.

Planene legges

Til høsten er det klart for nye serie. Planene for den er allerede på tur å legges.

– Noen konserter er allerede lagt og vi jobber nå med å få lagt et godt løp også for høsten. Vi vil nok være i boks med planene for neste sesong utpå senhøsten, sier Holstad