Ved midnatt fredag kveld gikk fristen for å stemme frem Vesterålen sin egen nasjonalrett. Avstemningen har pågått noen uker nå og fredag kveld, får timer før fristen, var det Vesteraalens fiskeboller som lå best an. Inntil en uke siden var det Boknafisk som lå på toppen

• Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker, potet og rømme

• Stekt ishavsrøye  med agurksalat, potet og rømme.

• Vesterålens Fiskeboller i hvit saus av bollekraft, gulrøtter og potet.

• Boknafisk, gulrotstuing, stekt flesk og kokt gulløye.

• Langtidsstekt lammelår av vesterålslam med rotgrønnsaker og brun saus. mandelpotet

• Skrei, lever og rogn med flatbrød.

Skal kåre Vesterålens «nasjonalrett» Frem mot Vesterålen matfestival i september, skal det nomineres og kåres en nasjonalrett i Vesterålen. Vil servere vinnerretten

Vinnerretten blir annonsert den 17. september, på Kulturfabrikken.

- Da håper vi å kunne servere retten til de besøkende, dersom det lar seg gjøre, sier Tom Gunnar Aasen. Han er festivalsjef for Vesterålen Matfestival.