Artist Lasse Uppmann og arrangør Deadline Event representert ved daglig leder Stein Inge Pedersen.

Eventbedriften er nå i fullgang med å planlegge hvordan Blåbyhallen skal kunne gi folk julestemning, med arrangementet «En julenatt i Vesterålen».

- Vi har hatt lyst til å gjøre dette lenge, men ville vente til vi kunne gjøre det skikkelig. Det ble for hektisk, med mange andre arrangement, i fjor, sier daglig leder Stein Inge Pedersen i Deadline Event.

I år har de derimot booka et bredt spekter av artister: Eldar Vågan, kjent fra Vazelina Bilopphøggers, Venke Knutson, samt vesterålske Lasse Uppman og Anniken Høve.

Julestemning

Vågan er for tida aktuell som en av artistene i TV2-programmet «Hver gang vi møtes», og han ser frem til å være med på førjulstida til vesterålingene.

- Det skal bli både Vazelina-låter, og god gammel Prøysen-jul. Det blir moro å komme nordover. Det er utrolig flinke musikere med, og et knippe med artister som oser jul, sier Vågan i en pressemelding.

Venke Knutson får julestemning av å lage jul for andre. I tillegg til å jobbe som artist, driver hun sin egen musikkskole, Poprommet, i Oslo.

- Vi begynner tidlig å øve på julesanger, og vi spiller inn en jule-CD hvert år. Julemusikk er det som setter meg aller mest i stemning, sier Knutson i pressemeldingen.

Lokale artister

I tillegg skal Lasse Uppman, som de siste årene har gjort stor suksess med sin juleturné i regionen, og Anniken Høve, kjent fra Idol, synge jula inn for vesterålingene. Sortland barnekor skal også på scenen, sammen med en eller flere av de andre artistene.

Nå håper Pedersen at de vil overraske publikum med hvor fin Blåbyhallen blir.

- Dette er jo ingen liten jobb. Det er voldsomt mye rigging som skal til. Blant annet skal vi inn med harde gulv, det skal bli fint lyssatt, og rett og slett den mest spektakulære juleoppsetninga Vesterålen har sett. Det er det som er målsetningen, sier han.

Etter konserten blir det julebord for bedrifter og privatpersoner, med et middagsshow, a la Wallmanns salonger.

- Der skal seks vokalister opptre, og de kommer til å bevege seg litt rundt blant publikum, sier Pedersen.

Sortlending Anniken Høve skal opptre på juleforestillingen.
Venke Knutson kommer også.