Det er satt av 500.000 kroner i budsjettet for brannstasjonen til utsmykning. I tillegg søkes tilsvarende sum fra KORO, Kunst i offentlige rom.

Brannstasjonen blir blå

Både mot byen og mot sjøen er det store flater på bygningen som skal males i blåbypaletten. I tillegg tilrettelegges det for prosjektet «Skrift på blå bunn».

Det er styret i Kulturfabrikken som mandag skal velge en representant til komiteen. I sakspapirene til møtet heter det at «brannstasjonen blir Sortlands nye signaturbygg».

– Det er viktig at bygg med nærhet til havet også kan knyttes til sjøen i tillegg til landveis ferdsel gjennom blant annet kunstneriske uttrykk.

I samråd med arkitekt er det noen områder som allerede er utpekt som aktuelle steder for utsmykning i tilknytninga til den nye brannstasjonen. Det presiseres at kunsten må plasseres sånn at den ikke er til hinder for bruksområdet til bygningen.

Fasader, trafo og grønn øy

Det foreslås en grønn øy like ved hovedinngangen, som vil være synlig både fra Strandgata og fra sjøsiden. Det foreslås også å utsmykke en frittstående trafo i sørøstre hjørne av tomta, samt å utsmykke fasadene mot sør, øst og vest.

– Kunst, arkitektur og estetikk har stor betydning for opplevelsen og bruken av et bygg, heter det i sakspapirene til styremøtet i Kulturfabrikken KF.

Klargjøring av tomta starter nå i løpet av høsten, mens Arbeidstilsynet har satt krav om at den nye brannstasjonen skal tas i bruk til oktober neste år. Kunstplanen skal utarbeides i november/desember i år, og skal ferdigstilles i løpet av de to siste månedene av 2018.