Sortland jazzfestival gir publikum en smakebit på jazzfestivalen allerede uka før de egentlige festivaldatoene, med jazzcruise fra Sortland til Stokmarknes.

Og fra onsdag 24 september er det for alvor i gang med et knallsterkt program . Som vanlig åpner festivalen med stor gateparade for 500 barnehagebarn. I år ender paraden  opp foran den nye Kulturfabrikken . Der er barna invitert på konsert med Rasmus og verdens beste band i selveste «Møysalen»

I Kulturfabrikken

Festivalen tar for første gang i bruk Kulturfabrikken med alle dens muligheter. Men, festivalen holder fortsatt på sine tradisjoner: det blir åpningskonsert i kirka med Moddi. Sildejazzen på Notloftet er på plass, med jazzbandet Røshnes jazzband.

Etterjobbjazz fortsetter med Picidae og Oslo String Swing Artillerie , og det blir jazzkafé med Torunn Eriksen, Frøydis Grorud og Tom Lund. Fjorårets nyskapende samarbeid med Nordlaks, en av landets størst lakseprodusenter fortsetter, også i år med laks på menyen, og musikalsk følge med Sigrid Brennhaug og Grand slam.

Jazz for barna

Barna får konsert sammen med Alvin Pang og Sortland sinfonietta i tillegg til Nova Onda med bl.a. Marit Sandvik. Ungdomsskolelevene skal på konsert med Amund Maarud band, og de voksne kan oppleve Maarud på Kulturfabrikken senere på kvelden.

Anne Grete Preus vil nok mange glede seg til, og Hekla stålstrenga, som har reist fra triumf til triumf i sommer, innbyr til fest i «Møysalen».

Bred lineup

Festivalen har booket inn en rekke flotte jazzartister: Tore Johansen med det franske bandet «Verona», Pixel, Petter Wettre står i spissen for et knallsterkt band med Arild Andersen, Jon Christensen og Hans Mathisen. Legg også til Håvard Stubø kvartett med Knut Riisnæs, Håkon M. Johansen og Torbjörn Zetterberg. Og for all del: Sildejazzen på Notloftet er selvsagt med, i år med Røshnes jazzband.

Her ligger alt til rette for fire dager tett på store opplevelser. Vesterålen er vel verdt et besøk i september.