Snart blir det blodig alvor på Stokmarknes og i Sortland, men først og fremst teatersalen.Stykket "Blodig alvor" er en sylskarp komedie som har gjort stor suksess internasjonalt og hjemme i Norge. Nå kommer den endelig til Nordland Teater som en del av grunnlovsfeiringen. Torsdag 28.9 blir stykket vist i Stokmarknes, mens det går av stabelen i Sortland den 1. oktober.

Kamp mellom gutter

Stykket handler om to gutter som slåss på lekeplassen og foreldrene møtes for å skvære opp med kringle og kaffe.? Dannelsen slår sprekker når de nærmer seg sakens kjerne: Hvem sladret og hvem slo??Her skal det bare en gnist til før alt eksploderer i blodig alvor.?Hvor siviliserte er vi egentlig når vi trår hverandre for nære og kaffen byttes ut med sprit?, står det å lese i pressemeldingen.

Profilerte skuespillere

De fire som barker sammen når to foreldrepar skal rydde opp etter et gutteslagsmål er:Anne E. Kokkinn. Hun kommer fra nylige roller ved Sogn og Fjordane teater, og har i høst også en sentral rolle i Tv2 serien Cæsar Hotell. Med seg har hun Torgeir Reiten, også han innehar en sentral rolle i Hotell Cæsar denne høsten.

Jesper Malm, også kjent fra Hotell Cæsar og Lillyhammer og teatrets egen Linda Mathisen, som vi sist kunne se i En midtsommernattsdrøm og Så rart.  Regien er ved Trond Lie. Han har jobbet teater i 50 år, og en stor del av tidene ved Oslo Nye Teater der han har regissert navn som Wenche Foss og Toralv Maurstad. Og det var Lie som hadde regi da vi satte opp suksessen Jungelboken.