Hver onsdag er det duket for seniordans i samfunnssalen i Sortland. Da møtes nemlig en danseglad gjeng i alderen 60-90 år som beveger seg rundt med stor entusiasme.

– Variasjonen når det gjelder dansesjangre er stor. Vi danser alt fra rumba, line dance til reinlender, i tillegg til mye mer, forteller, Kirsten Jensen, som er en av danselederne sammen med Berny Dal og Randi Henriksen.

Hun understreker at selve dansen bare er en del av den populære onsdagsaktivteten.

– Dansen er selvsagt viktig, men det aller mest vesentlige er det sosiale.

Vi danser en times tid. Deretter har vi felles kaffe, før vi avslutter med en danseøkt til. Det er veldig oppbyggende der vi får bruke både hode og føtter samtidig, smiler Jensen.

Blir ikke gamle

Ruth Mo Rønning Jakobsen kommer hele veien fra Bø for å være med på dansemoroa. Hun synes seniordansen er et positivt tiltak, ikke minst med tanke på helsen.

– Det er viktig å komme seg ut og seniordansen er veldig trivelig å være med på. Vi blir ikke gamle vi som danser, slår hun fast.

85 år gamle Oddlaug Lien anbefaler også seniordansen på det varmeste.

– Dette er givende, og så er det jo stas å møte folk på egen alder. Jeg skal i alle fall holde på så lenge jeg kan.

På spørsmål om hun ikke synes det kan være vanskelig å lære trinnene noen ganger, kommer svaret kontant.

– Da bare ser jeg på hvordan de andre gjør det, slår hun fast

Arrangerer turer

Ronald Hansen har vært leder for Sortland Seniordans i fire år. Han forteller at aktiviteten startet i år 2000, noe som betyr 15-årsjubileum neste år.

I dag er det totalt 53 personer som er medlem av Sortland Seniordans, et tall Hansen er godt fornøyd med.

– Det er ikke tvil om at rekrutteringen har vært god fra starten av. Men det er ikke alle medlemmene som er til stede hver gang. Vanligvis ligger vi på rundt 30 personer, opplyser han.

Vi ha flere medlemmer

Selv om flertallet av medlemmene er kvinner, er mennene også godt representert. Per i dag består medlemsmassen av 25 prosent menn.

Sortland Seniordans har mer på menyen enn enn danseaktiviteten i samfunnssalen. Pensjonistene bruker også å finne på ting utenom.

– Vi arrangerer en del turer og har mellom annet vært i både Tyrkia, Mallorca og Bulgaria, i tillegg til på flere lokale utflukter. Disse turene er en kombinasjon av dans og sosial moro, forteller han.

Skulle det være noen som leser dette som er godt voksne og nærmest sikler etter å slutte seg til danseløvene i Sortland Seniordans, er det bare å hive seg rundt.

– Alle er hjertelig velkomne. Vi prøver stadig å rekruttere nye medlemmer, så det er bare å ta kontakt, slår Ronald Hansen fast.