Fredag kveld spilte Jonas Fjeld i Storsalen på Hurtigrutens Hus. Der var det knapt et eneste ledig sete å oppdrive. Fjeld, som har rukket å fylle 62 år, har bak seg en produksjon som er egnet til å imponere. Han har 40 års produksjon å øse av. Fjeld, som ble født i Bodø, og som skrøt av sitt nordnorske opphav fra scenen fredag. Den vanligvis sjenerte drammenser overrasket som noe av en komiker fra scenen. Folk klasket seg på lårene, av Fjelds kommentarer mellom låtene. Jonas Fjeld har samarbeidet med en rekke notabiliteter innenlands, og mest kjent er nok arbeidet med Ole Paus.

Jonas Fjeld har imidlertid også samarbeidet med Eric Andersen og Rick Danko fra selvste The Band. Trekløveret lagde to album, og musikkinteresserte nordmenn vil huske tonene herfra. Musikkmagasinet Rolling Stone Magazine leverte voldsomme omtaler overfor sitt amerikanske publikum.

VOL forlot den glitrende konserten etter å ha kost oss i rundt regnet en time. Da var det enda mye igjen å glede seg over for det store publikummet. Jonas Fjeld er forøvrig aktuell med en ny plate, kalt «Hustrig».