- Kulturhusdriften vil gå i pluss i år. Vi venter godt besøk på kinoen, og har tatt igjen kinoen på Sortland, som var bedre besøkt enn oss sist høst, sier kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen. Foto: Knut Ivar Aarstein

Hurtigrutens Hus gikk med underskudd på 3,7 millioner kroner i 2014. I 2015 styrer man mot et underskudd på rundt 2,3 millioner kroner. Dermed går det som daglig leder Jon Lauvland Pettersen har spådd: Langsomt i riktig retning. Da VOL var innom styremøtet i kulturhuset i Hadsel tirsdag var det budsjettkontroll som stod på sakslista. Store deler av møtet ble holdt bak lukkede dører.

- Det handler om konkurransemessige forhold, som involverer tredjepart, forklarer Lauvland Pettersen om møtestengingen. Etter at møtet var over holdt Jon Lauvland Pettersen sammen med styreleder Camilla Skog Rodal en kort orientering for VOL.

- Når det gjelder drift av kultur og kino her i huset, så er vi i god rute. Vi ligger greit an i forhold til budsjett, og går mot et overskudd på den delen av driften med rundt 462 000 kroner. Vi har vært gjennom en stor effektivisering i drift av kinokiosken, og ser at det nå gir effekt, sier Lauvland Pettersen.

Sammen med Camilla Skog Rodal opplyser Lauvland Pettersen at utfordringen for totaløkonomien i kulturhuset er den samme som den har vært over tid: Nemlig å klare å utnytte kapasiteten i huset kommersielt.

- Selvsagt tar vi ikke lett på å gå i underskudd. Vi har budsjettet i bakhodet for alt vi gjør her i huset. Men tallene viser helt klart at det går i riktig retning. Det er en strategisk jobb for oss for å få leietakere i hotellfløyen. Her har vi imidlertid en plan som vi tror fører oss langt nærmere en god løsning, en måte å utnytte areal på som samtidig fordrer lavere investeringer enn vi i utgangspunktet har sett for oss, sier Lauvland Pettersen.

- Har det vært heftige diskusjoner underveis i møtet?

- Dagens møte bærer preg av at vi sitter i et styre som jobber meget godt sammen, som er helt enige i retningen vi ønsker å jobbe i, og som har et felles mål. Det er helt riktig å si at det er en grunnleggende positiv opplevelse vi sitter igjen med etter denne budsjettkontrollen, oppsummerer Camilla Skog Rodal.

- Leieinntektene for hotellfløyen vil øke til neste år?- Det er vår oppfatning at den vil gjøre, sier daglig leder Jon Lauvland Pettersen og styreleder Camilla Skog Rodal.