Iver Jensen og Ivar Waage Johansen har laget henholdsvis "Skjebnens veier" og "Handelen".

I år finner vi to vesterålinger blant de nominerte til publikumsprisen under årets Amandusfestival. Nå kan du se filmene og gi din stemme til det du synes er den beste filmen. Amandusfestivalen er Norges største filmfestival og filmkonkurranse for unge filmskapere. Den 27. Amandusfestivalen går av stabelen 8.-10. april 2014.

Unge Iver Jensen briljerer med animasjonsfilmen "Skjebnens veier". Filmen handler om Bernt, som oppsøker den mystiske spåkvinnen ”Den store Madame Blasmatsky”, helt uvitende om de fatale konsekvensene dette møte vil ha på hans egen skjebne. Er det bedre å leve livet uvitende om sin egen skjebne? Skjebnens veier er en stop-motion film basert på et legounivers. Etter en idé av brødrene Iver Jensen og Jakob Jensen.

Ivar Waage Johansen går på Danvig folkehøgskole i Drammen. Til tross for ung alder har han lang erfaring bak seg som filmskaper. Filmen "Handelen" er er en film regissert av Waage Johansen, laget sammen med øvrige elever ved folkehøgskolen. Den tar for seg temaet om å være på feil sted til rett tid. I filmen møter vi Tommy som ufrivillig havner midt i en uforutsett narkotikahandel. Uflaks? Laget av Ivar Waage Johansen, Øyvind Auke, Dovydas Miliaukas, Oliver Brusdal og Mikkel Abrahamsen.