Snart kan unger i Sortland og Lødingen bli med på sommerteaterkurs. I august arrangerer Trude-Sofies Teater kurs for barn mellom sju og fjorten år.

Barnas fantasi bestemmer

- Det har vært så bra de andre årene, med flotte og flinke barn som har virkelig kosa seg! sier Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen, som holder kursene.

Hun kommer fra Vestbygd i Lødingen, og bor nå  i Oslo der hun jobber som skuespiller og teaterinstruktør. Sommerteaterkursene legger hun opp ut ifra hvem som kommer. Barna får bestemme veldig mye selv, og er basert mye på deres fantasi. De får lære seg å jobbe med improvisasjon, forskjellige karakterer, og grunnleggende skuespillerteknikk.

Tornerose og Tyranosaurus Rex

Utover i  kurset får ungene lage sin egen karakterer som de kan utvikle videre, fram mot ei forestilling i slutten av det ukeslange kurset. Enten jobber de med et stykke som er ferdig, eller lager et helt get stykke basert på karakterene. Fantasien står uansett først, så alt kan skje.

- En gang spilte vi Tornerose, da ville en av ungene være Tyranosaurus Rex, så hvorfor ikke? ler teaterinstruktøren.

- Vi spør "hva skjedde egentlig?" og så kan barna dikte på det de vil.

Vesterålen-aktuell

Til høsten er oLAVSRUD Anthonsen aktuell med stykket "Et dukkehjem - revisited", et samarbeid mellom Nationaltheatret i Oslo og Det Kongelige Teater i København. I tillegg kommer hun sammen med moveART til flere kommuner i Vesterålen for å spille forestillinga "Abel Stå Opp".

Nytt av året er at Trude-Sofies Teater har inngått et samarbeid med Kulturfabrikken. På Lødingen får vi være i teatersalen som vanlig. Trude-Sofies Teater syns det er en glede å kunne tilby kurs i så fine lokaler som Kulturfabrikken, og håper mange barn vil benytte seg av tilbudet med teaterkurs.