Med robåter som sakte gled over vannet, fem dyktige sangere og musikere plassert på ulike steder:  I båt, langs vannet og ute på Helligøya, ble dette en magisk opplevelse for de som deltok.

- Deltakerne fikk ikke lov å snakke under turen og utendørskonserten varte en drøy halvtime, forteller styremedlem Marianne Strand i Vesterålen Matfestival.

- Sansene blir skjerpet når vi ikke snakker,  stillheten i naturen, den flotte sangen og de vakre tonene, gjorde dette til en uforglemmelig aften, forteller hun.

Mens skumringen seg på, og dyktige rokarer rodde deltakerne rundt til de ulike opplevelsene, økte spenningen og gleden. Tilbake på land ventet en god stund rundt bålet, og det ble servert deilig fenalår med flatbrød og rømme til, utenfor hytta til Tormod Karlsen og Ann-Eva Anfeltmo.

Kulturutøverne fra Andøy som deltok på dette spesielle arrangementet var:  Anja Kristine Larsen, spilte kornett. Vibeke Eid spilte flygelhorn, Tone Skagen sang, Ann-Eva Anfeldtmo sang, Synne Meland sang, mens Ole Petter Bergland fra Vesterålen Matfestival fortalte sagn og spilte på lur. Han var også initiativtaker og hovedansvarlig for arrangementet.

- Jeg har vært med på noe lignende i Målselv, og synes det var så fantastisk at jeg ønsket at vi skulle prøve det ut her, sier han. At det ikke var så mange deltakere, så han ikke mørkt på. For han er helt sikker på at når det arrangeres neste gang, så vil det komme flere.

- Dette skal gjentas, det ble en suksess for alle oss som var der, sier han.  Fire av deltakerne var antrukket i bunad, og dette ble virkelig en kveld i nasjonalromantikkens ånd.