– Det er en stor ære bare det å bli nominert, for jeg har samarbeidet med Willy tidligere, sier vinneren.

Til tross hennes unge alder har Kjellbakk Andersen allerede hatt en lang karriere i Steigen kommune og for ungdommene som bor der.

Ifølge pressemeldingen fra RMR har hun i en årrekke drevet Skippy, kommunens eneste ungdomsklubb. År etter år har hun arrangert UKM og reiser gledelig med ungdommene videre på mønstring.

Camilla Kjellbakk Andersen fra Bodø (nummer to fra høyre) under fredagens prisutdeling. Foto: LinnCe Rønneberg/RMR

Jobber for ungdom

De siste årene har Kjellbakk Andersen vært medarrangør i Steigen ferie- og fritidsklubb, med blant annet åpen hall for barn og unge. Hun har nylig stått i spissen for å holde åpen hall også for ungdomstrinnet. Der stiller hun ofte som ansvarlig.

– Som om det ikke er imponerende nok, så ordner reiselederen "Ung-treff", som er et tilbud til ungdommene som går på skole andre steder og kommer hjem til Steigen i helgene. I tillegg sitter hun i styret til LEVE Steigen, skriver RMR i pressemeldingen.

Rakk ikke telefonen

Da festivalsjefen ringte for å fortelle Kjellbakk Andersen den gode nyheten, satt hun i en smekkfull puss med ungdommer som var på tur til Andenes for årets festival.

– Jeg er en travel dame, så jeg rakk ikke telefonen da festivalsjef Kristin Krey ringte, men hun sendte melding etterpå. Det er en stor ære bare det å bli nominert, for jeg har samarbeidet med Willy tidligere, sier vinneren i pressemeldingen.

Siri Vembre og Rocket-Man

I tillegg til vinneren var Rocket-Man fra Porsgrunn og Siri Vembre fra Bodø nominert til Willy Oftedals ærespris 2023.

Eidangers ILs prosjekt Rocket-Man ble nominert for sitt arbeid med å fange opp ungdom som står i fare for å falle utenfor fellesskapet og som strever med å finne sin plass i livet. De har fokus på trygghet, mestring og tilhørighet.

Siri Vembre har vært sentral i arbeid med og for ungdom ved å arrangere FRUKT og junior-FRUKT. Der får unge mulighet til å utforske ulike former for kunst og kultur. Hun har også være med på å bygge opp Bodøs "egen Rock Mot Rus"; Marstonrock.