I fjor ble «Kul Tur» arrangert for aller første gang, ei uke pakket med arrangementer med fokus på nettopp kultur og natur. Med nærmere 1500 besøkende på arrangementene, bestemte Vesterålen friluftsråd og Kultursamarbeidet i Vesterålen at kultur- og naturuka måtte gjentas.

11. september braker det igjen løs. Arrangørene vil ikke avsløre hele programmet før i neste uke, men letter nå litt på sløret.

Daglig leder i kultursamarbeidet, Vibeke Suhr, sier i en pressemelding onsdag at de er spesielt glade for at flere tilbakestrømmere har takket ja til å bidra under årets Kul Tur-uke.

– Blant andre er Rose Lund Reinsnes med på åpningsarrangementet og Håvard Prytz på avslutningen, forteller Suhr.

Opera på Måtind

Åpningen av uka er lagt til Andøy og byr på operasang i friluft. Det skal nemlig vandres langs deler av kyststien, og videre opp på populære Måtind.

– Kyststien i Andøy var det første kyststien som ble etablert i Vesterålen tilbake i 2010. Løypene er nå merket med flere retningsskilt og infotavler gjennom Vesterålen friluftsråd sitt skiltprosjekt, forteller Suhr.

Operasanger Reinsnes fra Sortland blir med på turen, og skal by på operasang i det fri.

Viser dokumentar

Suhr røper også at uka skal avsluttes med film og foredrag i Kulturfabrikken med far og sønn Lars og Håvard Prytz fra Sortland. Håvard er filmskaper, og har de siste fire årene samarbeidet med faren om å lage film om hans turer i vesterålsk natur. Faren har filmet seg selv på tur, sønnen har klippet.

– Dokumentaren har fått navnet «Røtter», og handler om en fars ønske om å videreformidle sin livsfilosofi – gjennom naturen – til neste generasjon, forteller Håvard om filmen.

Håvard Prytz viser din dokumentar om faren under årets Kul Tur. Foto: Gard L. Michalsen, SortlandsAvisa
Rose Lund Reinsnes synger opera i det fri under årest Kul Tur. Foto: Innsendt