Siden jeg sitter som ungdomsrepresentant i styret, har jeg fått det veldig klart at vi har dårlige sjanser til å fortsette med like mange samlinger, og orkesteret i det hele tatt, hvis vi ikke får støtten tilbake. Det er som å knuse en livslang drøm for meg.

Så lenge jeg kan huske har det å være med i symfoniorkesteret LVO vært en drøm for meg. I alle fall etter at jeg begynte å spille cello. Det har alltid virket artig, og musikken som kommer når LVO spiller er helt fantastisk. Det blir imidlertid en brå stopp på oppnåelsen av drømmen, når det blir mindre samlinger, og vanskeligere å få orkesteret til å drive videre fordi vi ikke har nok penger. Det har satt en stopper for noen av mine mål for livet, som å få være solist med LVO på samme alder som søsteren min var.

LVO har vært en ekstremt bra erfaring for meg. Jeg forstår mer av sammenhengen i musikken, og de forskjellige stemmenes roller. Jeg kan lese noter på et langt bedre nivå enn før jeg hadde vært med på de mer avanserte samlingene. Det er trist om de neste generasjonene ikke vil få muligheten til å lære på LVO-måten, som har vært viktig for mange nå profesjonelle musikere som har gjort området mer kjent innenfor musikkverdenen.

Jeg håper at mine ord har gitt dere tanker på hva dere gjør med musikkundervisningen her ved å kutte oss bort, og kan få dere til å ombestemme dere.

Leve ÆLVEO!

Hedda Regine Holstad Dyrnes, 15 år og ambisiøs cellist