Det er både trist og usaklig når folkeaksjonen i samme intervjuet karakteriserte de som stemte for konsekvensutredning for «Et snevert gjeng».

At Folkeaksjonen prøver å føre folket bak lyset ved å hevde at ja til konsekvensutredning er det samme som å si ja til åpning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er direkte usant!  Jeg kan ramse opp 9 områder hvor Stortinget har sagt nei til åpning etter at det er gjennomført en konsekvensutredning.

Landsmøtet i Arbeiderpartiet har sagt ja til konsekvensutredning uten at partiet har tatt stilling til åpningsspørsmålet. Også Høyre og Frp har landsmøtevedtak som gjør at det er ¾ flertall på Stortinget for konsekvensutredning.

En konsekvensutredning gir oss mulighet for mer kunnskap og at lokale myndigheter og sentrale interesseorganisasjoner som kan antas å ha særlig interesse i saken skal involveres i prosessen.

I spørsmålet om ja eller nei til konsekvensutredning er det Folkeaksjonen som er i utakt med folket, ikke næringslivet i Nord-Norge. Jeg kan ikke finne en eneste meningsmåling der befolkningen har sagt nei til konsekvensutredning av Nordland VI, VII og Troms II. Tvert imot, flertallet av befolkningen, enten de bor i Lofoten, Vesterålen, Senja eller andre steder i landet har i meningsmålinger sagt ja til konsekvensutredning.

Ørjan Robertsen, Lofoten og Vesterålen Petro