Alt dette er vi alle enige om, og skolene tar dette på største alvor. Vi som lærere måles og veies stadig vekk i hvor gode vi er til å få elevene inn på riktige spor.

Men hvordan er det i det samfunnet vi etter hvert skal sende de unge ut i? Mange voksne bruker sosiale medier på samme måte som de skvaldrer og baksnakker i nabolaget, de legger ut og henger ut hvem som helst – det hetses over en lav sko - ofte i ytringsfrihetens navn.

Skal skolen stå helt alene i kampen mot mobbing? Dersom vi skal nå alle målene som våre politikere pålegger oss, som blant annet å opprettholde en mobbefri skole og kanskje den enda mer vidløftige visjonen om at vi skal kunne utjevne sosiale forskjeller, må alle bidra!

Mens noen voksne bruker tiden på Facebook og Twitter, er det også mange foreldre som tar sitt oppdrageransvar svært alvorlig og hjelper sine barn. Godt hjem- skolesamarbeid er et av de viktigste kriterier for at barn skal lykkes på skolen.

Uten at resten av samfunnet går i takt med det som pålegges skolene, vil det ikke være realistisk å forvente stor effekt av innsatsen.

Skolenes landsforbund Nordland vil prioritere dette arbeidet og vi utfordrer både nabokjerringa, foreldre, besteforeldre og øvrige samfunnsborgere til å være sitt ansvar bevisst. Uten felles innsats, vil vi ikke lykkes med noen av tiltakene for å hindre mobbing!

Representantskapsmøtet, Skolenes landsforbund Nordland