Dette er svært uheldig tatt i betrakting av at dette er opplysninger som kan være med å påvirke hvert enkelt sitt valg i forbindelse med kommunens fremtid.

Samtidig bekrefter ordføreren vår frykt, at de også i fremtiden har til hensikt å bruke integreringspengene for å ballansere budsjettet. Konsekvensen av en slik tanke er at mage av våre nye landsmenn kommer til å være sosialstønads mottakere i fremtiden, istedenfor lønnsmottakere.

Dette kommer til å medføre at sosialhjelp budsjetter må økes med flere millioner inne få år. Med andre ord en politikk som er stikk i strid hva ordføreren og hans våpendragere har prediket i kommunestyret sal.

En slik bruk av integreringspenger vil ikke bidra til at våre nye landsmenn blir en ressurs og derfor snakkes det fra flere hold om å øremerke disse pengene for å sikre at vi yter 100 prosent i integreringsarbeidet.

De økede inntektene på 2,5 millioner som kommunen vil få på grunn av det nye inntektssystemet vil således ikke bære langt.

Ordføreren snakker om framtidige inntekter på 3 millioner pr. år fra oppdrettsnæringen grunnet Havbruksfondet. Dette er ikke tilfelle. Havbruksfondet vil gi inntekter til kommuner som får nye konsesjoner etablert i sin kommune, med tilbakevirkende kraft i 2 år.

Vertskommunene vil kunne få 70 prosent av konsesjonsvederlaget og ikke som en årlig utbetaling.

Så vidt meg bekjent som er ikke kommunen vertskap for selskaper som har blitt tildelt nye konsesjoner de siste år, og derfor blir det å påberope seg inntekter fra et slikt fond feilinformasjon til innbyggerne.

Det som kan gi noe inntekt er dersom eksisterende tillatelser har en kapasitetsøkning på 5 %, inntekter fra et slikt vederlag på kapasitetsøkningen er svært usikker og vil være av en helt annen størrelse enn vederlag ved nye konsesjoner.

Alt henger sammen med alt og når en ikke evner å se at utgiftene til kommunen må ned så har ordføreren og posisjonen ikke annet valg en å bryte sitt valgløfte om eiendomsskatt. Denne skatten vil måtte bli på høyeste nivå for å klare å balansere budsjettet, og det blir uten Fremskrittspartiets stemmer.

Ordføreren og flere andre i posisjonen har flere ganger på peket at Lødingen vil miste 20-40 kommunale arbeidsplasser ved en sammenslåing med andre kommuner, det kunne vært svært interessant og vite hvilke stillinger de sikter til.

Dette er påstander som en bruker for å skremme folk til å innta samme mening som den selv i spørsmålet om kommunesammenslåing.

Vågan kommune har gjennomført en større snuoperasjon for å ruste deres kommune for fremtiden (35 millioner i overskudd 2015)og som en del av det arbeidet har de rustet sin organisasjon(bemanning) i forhold til deres folketall.

Ordføreren i Vågan sier at de vil ikke kunne ivareta Lødingens innbyggere med Vågan kommune sin administrasjon, de vil måtte bruke de ansatte som i dag er i Lødingen for å ivareta Lødingens innbyggere i en ny Aust-Lofoten kommune.

Med andre ord så driver posisjonen i Lødingen også her å feil informerer innbyggerne, de eneste som vi vet blir fri for jobb er ordføreren, rådmann, ass. rådmann og økonomisjef.

Jeg håper jo selvsagt ikke at Atle Andersen skulle bli ordføreren i en eventuell ny kommune, men det er jo en mulighet. Når det gjelder de andre så kan det vel hende at det er noen i Svolvær som må vike for godt kvalifiserte folk i Lødingen.

Undertegnede påpekte i kommunestyremøtet i februar nødvendigheten av å lage en full oversikt over avgiftsnivået i de forskjellige kommunene rundt oss og oppfattet at dette ville man gjøre.

Sådan har ikke blitt gjort og det er vel grunn for å anta at dette er politisk styrt fra posisjonen, dette er viktig informasjon for innbyggerne når de skal treffe sine valg og derfor svært beklagelig.

Det er viktig at innbyggerne i Lødingen tar sine valg basert på fakta og ikke feilinformasjon, derfor er det beklagelig at ordføreren og posisjonen driver et slikt spill.

Dagfinn Olsen, Lødingen Fremskrittsparti