Situasjonen i 2013 var noe annet enn den situasjonen vi nå står overfor. Men det som er helt klart er at vi sto overfor en situasjon hvor vi gradvis måtte omstille Norge til et bredere næringsgrunnlag.

Derfor gikk vi til valg på å bedre konkurransekraften, på å jobbe med forskning og utvikling, på å bidra til å løfte kunnskapen og kompetansen i Norge.

Ikke minst gikk vi til valg på å sikre et skattesystem som stimulerer til flere investeringer, på å løfte samferdselsbevilgningene betydelig. Dette ser vi gode resultater av også i Nordland.

Vi gikk også til valg på å løse en del av de oppgavene vi så var helt åpenbare i vårt samfunn. Å få ned helsekøene, å jobbe bedre med rusomsorgen, å sørge for styrkede tiltak for dem som står i fare for å ramle ut av arbeidslivet.

Å sikre at vi har vekstkraft i vårt samfunn, at vi har mulighet til å finansiere velferden på lang sikt, at vi kan løse viktige oppgaver i dag, men at vi samtidig kan levere et samfunn til våre barn som lar dem skape muligheter for alle.

I løpet av denne våren har regjeringen fått gjennomslag for og løftet frem enda flere av de sakene Høyre gikk til valg på i 2013.

  • Styrkede rettigheter for eldre, et fortsatt løft for eldreomsorgen

  • Vi har kuttet helsekøene og bedret pasientrettighetene

  • Rusomsorgen og psykiatrien prioriteres. Vi tetter hull i det sosiale sikkerhetsnettet

  • Asylpolitikken er strammet inn og vi har fått kontroll på tilstrømningen

  • Vi fortsetter å satse på kunnskapen i skolen

Vi har fått et mer vekstvennlig skattesystem – og fortsetter rekordsatsningen på forskning og utvikling.

Dette er politikk som også gjelder for oss i Nordland og som sikrer vår fremtid. Næringslivet i Nordland etterspør bedre veier – vi leverer, de etterlyser bedre rammevilkår – vi leverer.

Våre barn fortjener den beste skole – vi leverer på økt satsing av videreutdanning til lærere. Lærlingeløft – vi har økt lærlingetilskuddet med til sammen 17.500 siden 2013.

Dette stod uendret under alle år med rødgrønn regjering. Dette har resultert i økt andel lærlinger - også i statlig regi.

Vi har økt investeringstilskuddet for bygging av sykehjemsplasser til 50%. Det betyr at for kommuner som bygger ut sykehjemskapasiteten så tar nå staten halve regningen.

Selv om verden har forandret seg mye rundt oss, har regjeringen holdt fast ved disse hovedlinjene, samtidig som den har løst nye oppgaver på veien. Høyre i regjering trygger Norge for fremtiden.