I juli i år kom en 10-åring gjennom media med bønn om en bedre skolegård for sin skole i Sortland, nærmere bestemt Lamarka skole.

I tiden med H/FRP i posisjon hadde vi flere som hadde samme bønn – Sortland barneskole, Strand skole og Sigerfjord skole. Disse ble på en måte bønnhørt ved at FAU (foreldreutvalgene) ved skoler ble utfordret til å engasjere seg og i samarbeid med skolen/skoleeier til å finne løsninger på bønnene. Sortland barneskole ble spydspissen og gjennom stor innsats, dugnader og samarbeid står uteområdet rundt skolen som et fantastisk anlegg. Strand skole gjennomfører samme opplegg.

I juni 2015 under budsjettrevisjonen ble det gjort følgende  vedtak i Kommunestyre sak 21/15 i forhold til Sigerfjord skole:

”Eventyrstua ved Sigerfjord skole brukes ikke lenger til SFO og skal selges.  Inntektene fra salget settes av til et samarbeidsprosjekt mellom Sigerfjord skole, FAU og Sortland kommune for investering i oppgradering av uteområdet (j.fr. modell som ble brukt ved Sortland barneskole og Strand skole). Sortland kommune forskutterer midler til prosjektet.  Det bevilges kr. 150.000 til prosjektering av prosjektet for snarest mulig oppstart.”

Like etter vedtaket ble gjort ble det satt i gang et stort arbeid med å utarbeide forslag til oppgradering og det ble innhentet kostnadsoverslag. Da FAU og skolen la skissene frem for kommunen med tanke på oppstart, var tilbakemeldingen ingen oppstart før Eventyrstua er solgt. Og der står prosjektet i dag.

Spørsmål:

- Når er vedtaket fra sak 21/15 budsjettregulering endret med tanke på at kommunen skulle forskuttere midler til prosjektet?

- Hva har kommunen foretatt seg med tanke på salg av Eventyrstua?  Pr. i dag er det ingen tegn til at huset er til salgs

- Vil ordfører ta initiativ til å få prosjektet opprusting av skolegården ved Sigerfjord skole snarest i gang igjen?

Liv Tjønsø, Sortland Høyre