Med bakgrunn i Nav-leder Leif Henriksen sine uttalelser i Bladet Vesterålen den 29. september er det nødvendig å komme med følgende kommentarer:

Som styreleder i Øksnes Vekst AS reagerer jeg meget sterkt på at Henriksen i sitt intervju direkte angriper ansatte og brukere i vår bedrift.

Med overskriften ”Skremt av trygdemisbruk” blander Henriksen inn påstander om bedrageri spesielt blant de som mottar arbeidsavklaringspenger samtidig som det gjøres koblinger mot den aktiviteten vår bedrift utøver. Hvis Henriksen er gjengitt riktig i avisen betrakter jeg hans uttalelser som et direkte angrep på Øksnes Vekst.

Videre kan hans uttalelser avslutningsvis i intervjuet i høyeste grad betraktes som et signal fra NAV-lederen om at man ønsker å fjerne tiltaksplasser fra Øksnes, for å fordele disse til andre kommuner i Vesterålen. Alle ansatte har rett til å bli behandlet med respekt. Spesielt gjelder det ved opphør av tjenestetilbud.

Det er under enhver kritikk at det uten forvarsel fremmes et slikt forslag i det offentlige rom.

Øksnes Vekst jobber alltid for at ansatte og brukere skal være en del av de prosesser som gjennomføres. Henriksen har med sine uttalelser skapt stor uro i organisasjonen med frykt for hva fremtiden måtte bringe. Dette kan jeg som styreleder ikke akseptere.

Henriksen bes derfor umiddelbart rette en uforbeholden unnskyldning til både ansatte og brukere i Øksnes Vekst.