Nord Universitet er en viktig institusjon for hele regionen, og betyr enormt mye for utviklingen av landsdelen. Vi ønsker å gi de nye universitetene mulighet til å være slagkraftige utdanningsinstitusjoner i landsdelen.

Les også: Dagrun Eriksen topper ung KrF-liste i Nordland

Statsbudsjettet er en svekkelse og stikk i strid med det KrF har fått til de siste årene der vi har løftet de nye universitetene med mange millioner.

I fjor vedtok Stortinget endringer i finansieringssystemet for universitets- og høgskolesektoren. Bevilgningene skal i større grad knyttes til institusjonenes resultater. Fullførte bachelor- og mastergrader, forskning tilknyttet EU-prosjekter og forskningssamarbeid med næringslivet skal premieres.

Det er en fornuftig omlegging som på sikt både vil bidra til økt gjennomføring og mer forskningssamarbeid. Men noen institusjoner kommer litt skjevt ut fra start, og får en vesentlig lavere bevilgning enn de ville fått med det gamle systemet . Vi ønsker å kompensere de som taper på omleggingen, uten å straffe de som tjener på den.

Det nye finansieringssystemet implementeres over to år. Samlet sett vil Nord Universitet få om lag 24 millioner mindre enn de ville fått med det gamle finansieringssystemet, men effekten for 2017 bli om lag 8 millioner kroner.

Dagrun Eriksen stortingskandidat for Nordland KrF.