Ida Gudding Johnsen sammen med resten av Nordland Venstres listetopper. (Foto: Innsendt)

Ida Gudding Johnsen sammen med resten av Nordland Venstres listetopper. Foto: Innsendt

– Dette er akkurat hva oljeselskapene ønsker seg

– Aps "kompromissforslag" om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja må ikke tas for god fisk, skriver stortingskandidat for Nordland Venstre, Ida Gudding Johnsen, i et innlegg på VOL.

Vi er nok mange som hadde håpet at AP skulle bevege seg inn i framtida i LoVeSe-spørsmålet og prioritere fisk foran olje. I stedet har de tatt et langt skritt tilbake og dukket ned i skuffen fra 1994. 

Det var i 1994 at AP fikk gjennomført konsekvensutredningen for Nordland VI. Stoltenbergregjeringen lukket så området i 2001 av miljøfaglige hensyn. At AP nå i 2017 ønsker å åpne området for oljeaktivitet, og attpåtil kaller det et kompromiss mellom miljø og næringsinteresser er dårlig nytt for fisken, folket og havet i Lofoten. 

I forvaltningsplanen for 2011 ble nettopp disse områdene beskrevet som de aller mest sårbare og verdifulle, med fastlandseuropas største hekkekolonier, ekstremt viktige gyteområder, verdens største kaldtvannskorallrev OG sannsynligvis mest olje. 

Åpning av Nordland VI er akkurat hva oljeselskapene ønsker seg, det er ikke noe kompromiss. 

Nordland Venstre hadde på årsmøtet i 2016 en uttalelse om å reversere muligheten for å åpne nettopp dette sårbare området, se lenke nederst i mailen. Vi mener risikoen er for stor.

Som stortingskandidat for Venstre i Nordland er jeg trygg på at Venstre vil gå inn for vern mot oljeaktivitet i disse sårbare naturområdene. Vi skal leve av våre fornybare ressurser og skape nye grønne arbeidsplasser. Vi har en langstrakt og ekstremt næringsrik kyst, og en natur som kan gi påfyll til en hel verden. Framtida i nord er grønn vekst, ikke svart hav. 

Ida Gudding Johnsen,
stortingskandidat for Nordland Venstre

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Meninger

Ansiktsløs og overbetalt – eller viktig del av folkestyret?

– Selv om det finnes dem som gjerne raljerer med at fylkespolitikerne har for få oppgaver og for gode betingelser, mener jeg dette er en sunn debatt så lenge den baserer seg på fakta, skriver fylkesordfører Sonja A. Steen.

– Andøya er mi øy – men nå vet jeg ikke lengre

Jeg bor i «eksil» i Oslo, men Andøya er fortsatt hjemme for meg. Men nå vet jeg ikke lengre hva jeg føler. Den siste tiden har jeg skyggefulgt ei gruppe på Facebook, som får meg til å føle skam over å ha tilhørighet til Andøya.

– Alt av troverdighet er fullstendig borte

– Hvorfor skal vi tro på at Forsvarsdepartementet vet hva de gjør, og at de gjør det som er best for forsvaret av Norge? spør Jan-Arne Tverbak i et leserinnlegg på VOL om nedleggelsen av Andøya flystasjon.