I første kvartal ble det opprettet åtte aksjeselskap i Sortland kommune. Når disse har en omsetning på over fem millioner kroner, er de revisjonspliktige. Det vil si at bedriften vil være i søkelyset til Vesteråls-revisjon. Men økningen av bedrifter har ikke vært stor nok for selskapet som har rundt halvparten av markedsandelene i Sortland og Hadsel.

– Vi synes at Vesterålen og Lofoten ikke har hatt noe fart de siste årene. Økningen og aktiviteten i næringslivet er større i for eksempel Tromsø, sier daglig leder i Vesteråls-revisjon Wiggo Nilsen.

Ansetter

I Sortland var det ved inngangen av året 1.111 bedrifter totalt. Nye tabeller fra Statistisk sentralbyrå viser at hele 22,8 prosent av disse – 253 i tallet – hadde minst fem personer ansatt. Andelen for hele Norge er på 15,9 prosent. Dermed kan vi slå fast at det er en forholdsvis stor andel bedrifter i Sortland med over fire ansatte, og jo flere ansatte, jo større er sjansen for at de må ha revisor. Likevel finnes det steder der selve veksten er høyere.

– I Tromsø er det mer vekst og flere nyetableringer. Det er klart at blomstrer næringslivet, drypper det på vår bransje. Hvis næringslivet stagnerer, får vi mindre å gjøre, sier Nilsen.

Totalt sysselsetter Vesteråls-revisjon 15 ansatte, hvorav én er lokalisert på Stokmarknes.

– Og vi er nå i sluttfasen med å ansette én revisor til, røper Nilsen.

Lokalkontor

Med økt aktivitet i nordligere strøk, har også kundebasen i Nordens Paris vokst. Både på grunn av utflytta vesterålinger, men også fordi selskapet er et rimeligere enn konkurrenter.

– Vi har betydelig med kunder i Tromsø og tilfanget er økende. Konkurransen i markedet er sterk. Vi konkurrerer mye på pris. Uansett trenger vi et kontor å jobbe ut fra. I første omgang er det ikke snakk om fast bemanning, men mer snakk om at kontoret blir betjent av ansatte fra sortlandskontoret, sier Nilsen.

Med skybaserte tjenester er det enklere å ha kunder over hele landet.

– Og det har vi, men det er alltid en fordel å ha menneskelig kontakt. Reaksjonene fra kundene våre i Tromsø har vært svært positive, sier Nilsen.

Ville valgt annet navn

Vesteråls-revisjon er et firmanavn som klinger godt i ørene på vesterålinger. Om bedriften hadde vært startet i dag, er Nilsen helt sikker på at navnet ville vært et annet.

– Da ville jeg heller valgt noe som ikke var så geografisk betont. Årsaken er at vi skal konkurrere i Oslo, Tromsø eller Bergen. Vesteråls-revisjon er ikke det beste navnet på de stedene. I Vesterålen er det imidlertid et godt navn med positiv effekt, sier den daglige lederen.

For øvrig har Vesteråls-revisjon levert brukbare inntjening de siste par-tre årene. Omsetningen er på rundt 17 millioner kroner, med et driftsresultat på om lag to millioner kroner.

– Jeg vil karakterisere det som midt på treet. Ingenting å hoppe i taket over, men heller ikke noe å gremmes over, sier en tilfreds daglig leder.