Sivert Høyem er ute med en ny låt, «Black & Gold». Låten er hovedtemaet i den nye TV-serien Okkupert, som er TV2 store dramasatsing i høst.

Låten kan du høre her.

Okkuperte Norge

Serien, som bygger på en idé av Jo Nesbø, tar utgangspunkt i en europeisk energikrise der et radikalt miljøparti har kommet til regjeringsmakten i Norge og har stoppet all olje- og gassproduksjon.

Med det internasjonale samfunnets velsignelse, gjennnomfører Russland en okkupasjon av landet, skrev Dagbladet tidligere i høst.

På bestilling

Sangen er den første Høyem har skrevet på oppdrag, etter at han ble kontaktet av tv-seriens regissør for 1,5 år siden.

– Jeg likte det veldig godt. Det er befriende når det ikke bare skal representere meg, men at låta er laget for en spesifikk grunn, sier Høyem til VOL.

– Det er veldig artig å føle at man er en del av en større prosess og et større team, sier Høyem, som selv er glad i tv-serier og filmer.

Les også: Sivert er blitt trebarnspappa

Rocka tv-musikk

Da han startet arbeidet med låta, var det fortsatt mye av tv-serien som ikke var klart.

– Jeg måtte lage meg litt min egen oppfatning av hva det kom til å bli. Jeg har jobbet tett med regissør for å komme opp med noe som passet inn i hans visjon for serien, sier Høyem.

Låta er tøffere og mer rocka enn mye annet man har sett av tv-musikk i Skandinavia de siste årene.

– Vi ville ha noe med mer kanter og tempo. Serien handler om at Norge blir okkupert, så vi ville ha litt protestsang-aspekt over det hele. Låta Black and gold kom vi ganske fort frem til.

Les også: Sivert ga fullt trøkk

Personlig uttrykk

Rocka, motstandskamp, norske instrumenter som hardingfele - samtidig uten å miste Sivert Høyems personlige uttrykk. Det ble resultatet i Black and gold.

– Jeg har definitivt beholdt mitt eget uttrykk. Dette skal eksporteres utenfor landets grenser, og også representere meg på et vis, sier Høyem.

Mange utenlandske tv-kanaler har vært med på å finansiere tv-serien. Det er derfor allerede nå klart at serien eksporteres til mange land utenfor Norges grenser.

– Jeg har aldri gjort noe sånt før, så jeg vet ikke hva det har å si. På papiret skal det være en god sjanse til å nå ut til folk man kanskje ikke når ellers.

Albumjobbing

Selv om han likte å jobbe på bestilling, er dette i utgangspunktet et enkeltstående tilfelle. Han har ingen videre planer om musikk for film eller tv.

For tiden tilbringer Høyem tid i studio, for å jobbe med et album som kommer ut en gang på nyåret.