Landsmøtet ble nylig holdt i Oslo, og Davidsen går nå inn i sin første periode som sentralstyremedlem av ungdomsorganisasjonen som jobber for norsk EU-medlemskap. - Vi skal det neste året fortsette å jobbe for å skape en aktiv debatt om Norges forhold til EU, sier Davidsen. Hun er mangeårig medlem av AUF og Ap.

Konservativt?

- Er det ikke tradisjonelt ofte Unge Høyre-folk som er med i Europeisk Ungdom?- Det har kanskje vært slik, men det kan jo endres på, sier Davidsen til VOL. Om sitt engasjement som EU-tilhenger sier hun følgende:

Handelsavtale

- Det er flere saker som blir avgjørende. Blant annet forhandler EU og USA nå om verdens største frihandelsavtale, TTIP. Her står Norge bokstavelig talt på gangen uten mulighet til å sikre våre egne interesser. For meg er det viktig at arbeidstakernes rettigheter ivaretas med en slik ordning, sier Davidsen.

Klimaforhandlinger

Av mer nærstående hendelser nevner Davidsen spesielt FNs klimaforhandlinger i Paris hvor Norge skal forhandle sammen med EU. - EU har den mest ambisiøse klimapolitikken i hele verden. Nå er det viktig at Norge henger med og ikke sakker akterut, slik vi dessverre gjør i veldig mange andre saker, men spesielt hva angår klimaet. Grenseløse utfordringer krever grenseløst samarbeid og klimaet bedrer seg ikke selv, og sammen med fremtidsrettete og progressive land er jeg sikker på at Norge kan være med å utgjøre en forskjell, sier Davidsen.

Lokalt og nasjonalt

- Det er mange problemer vi kan løse her i kommunestyret i Hadsel, men vi kan dessverre ikke løse alt. Skal vi løse utfordringene knyttet til klima og miljø, migrasjon og ikke minst bærekraftig utnyttelse av klodens begrensede ressurser, så er vi avhengig av et overnasjonalt samarbeid, avslutter Davidsen.