Hadsel Taekwon-do klubb har sendt to medlemmer til Stavanger for å delta i Norgesmesterskap i Taekwon-do. Ronja Ongstad (18) og Tina Sofie Larsen (14) skal konkurrere i mønster på lørdag, og sparring på søndag.

- Vi er veldig spente på hvordan det blir. Vi vet ikke hvilke motstandere vi vil møte, nå som det er folk fra hele landet, sier Ongstad.

Det er i år hele 650 påmeldte, noe som er rekord.

Tredje gang

Jentene har gjort store forberedelser foran mesterskapet.

- Vi har hatt hyppige treningsøkter, hvor vi har kjørt mye teknikk og mental coaching, og den siste dager har vi brukt til restitusjon.

Det er tredje gang Ongstad deltar i NM. Første gangen var hun 13 år, og tok to bronsjer. I fjor kapret hun sølv.

- Går du da for gull i år da?

- Målet er gull. Jeg tror sjangsene er gode for oss begge. Vi har trent mye og vet hva som skal til for å gjøre det bra. Vi har grunnlaget for å nå langt.

Satser på sparring

Mesterskapet begynner tidlig på lørdag. Da vil de kjøres kvalifikasjonsrunder. To utøvere vil møtes, og vinneren går videre.

- Det er sparringen vi satser mest på, men vi ser veldig frem til i morgen da alt begynner.

Jentene har ankommet Stavanger, og planlegger å lade godt opp til helgas kamper.

- Planen er å fysisk slappe av og koble ut. Vi vil se gjennom trekningslista, gå gjennom taktikk, men også slappe av slik at kroppen er uthvilt.

Ongstad skal fungere som coach for Larsen, samtidig som hun selv skal være utøver. Selv skal en av sortlandscoachene ha ansvar for å følge opp Ongstad.

Mye trening

Jenta har fem treningsøkter i uken, noen varer halvannen time, andre varer opp til tre timer.

- Hvordan klarer du det?

- Det er bare å ha et godt kosthold og få nok søvn.

Ongstad har holdt på med kampsporten hele livet.

- Jeg begynte ordentlig da jeg var tre år gammel. Faren min er instruktør, og jeg har derfor vokst opp med Taekwon-do. Idretten har formet hvordan jeg er som person, det er stor del av min identitet. Det å sette seg mål og nå dem er motiverende. Dessuten blir jeg inspirert av andre i klubben, og jeg kan være med å inspirere andre. Taekwon-do gir meg livsglede og moro.