Tidligere og nåværende elever spilte ikke bare verk av Carl Orff, Bertold Brecht og Wolfgang Amadeus Mozart.

En fullsatt og fornøyd Møysal fikk også spenstige popmusikalske coverversjoner med alt fra Aqua og Spice Girls til Pink Floyd og musikalen Grease da musikklinja på Sortland vgs hadde en storstilt og variert musikalsk aften med feiring på Kulturfabrikken.

Se video med smakebiter fra kvelden ovenfor.

Avdelingsleder ved musikklinja Helene Gihle Hilde var før kveldens feiring ikke tvil om at musikklinjen ved Sortland videregående skole har hatt stor betydning for mer enn elevene de 25 årene den har eksistert.

– Før 1990 måtte elever helt til Mosjøen for å gå på musikklinja. Det er viktig å ha et slikt tilbud i sitt nærområde slik at elevene kan få et reelt musikktilbud og samtidig tilegne seg realkompetanse. Elevene lærer samspill med andre mennesker og selv om ikke alle elevene blir musikere, bidrar utdanningen til at alle blir ressurspersoner, slår Helene Gihle Hilde fast.

Les også: Feirer 25 år med musikknostalgi

Anniken Johnsen startet ved musikklinjen i fjor høst. Hun har særlig merket seg en faktor etter tre måneders skolegang.

– Jeg oppdaget fort at alle musikkelevene er veldig sammensveiset. Ingen ser ned på hverandre, men behandler hverandre på en hyggelig måte. Det bidrar mye til trivselsen, mener hun.