Coop Marked på Dverberg på Dverberg har fått 400.000 kroner fra Merkur-programmet til oppgradering av butikken. I sommer var denne dugnadsgjengen i sving for å fikse lageret i butikken. Fra venstre: Helge Ingebrigtsen, Torfinn Pettersen, Per Martin Pettersen, Magne Skagen, butikksjef Susann Nordmo, Tore Pettersen og Hugo Ongstad. Foto: Linn-Cecilie Rønneberg

Coop Marked på Dverberg har fått 400.000 kroner til opprusting av butikken, inkludert etablering av kaffekrok/serveringstilbud og ny kjøl/frys.

– Nytt kjøle- og fryseanlegg er på plass, mens det gjenstår å etablere kaffekroken, sier Susann Nordmo.

Nordmela Landhandleri & kafé har fått 324.000 kroner til etablering av ny butikk i bygda.

– Størstedelen av investeringa blir brukt til kjøl/frys. Det skal også etablerast kaffikrok/serveringstilbod, heter det i vedtaket.

Arbeider for distriktene

Merkur-programmet arbeider for at folk i distriktene skal ha tilgang til nærbutikk med god kvalitet, med dagligvarer og mange tilleggstjenester.

– Nærbutikken er viktig for at folk skal bu og trivast på bygda. Utan tilgang på ein nærliggande daglegvarebutikk  med god kvalitet, er det vanskeleg å få folk til å busette seg utanfor byar og tettstader, skriver Per Kjetil Jørgensen, som er rådgiver Merkurprogrammet.

Jubel

– Støtten ble mottatt med jubel. Vi hadde ikke klart å starte opp butikken uten dette tilskuddet, sier Jeanett Alsos i Nordmela Landhandleri & kafé.

– Vi er kjempeglad for denne støtten og støtten på 90.000 kroner som vi har fått fra Andøy kommune. Det bidrar til å skape et levende samfunn på Nordmela, sier Alsos.