Sammenlignet med tall fra november i fjor, har arbeidsledigheten i vesterålskommunene i hovedsak gått ned. Men det finnes et unntak, nemlig Hadsel. Der var det 32 flere arbeidsledige i  november i år i forhold til for ett år siden.

Les også: Stadig færre arbeidsledige i Vesterålen

Stabilt i Sortland

I de andre kommunene i regionen viser sammenligningen av av novembertallene at arbeidsledigheten har gått marginalt ned. I Bø var det ni færre arbeidsledige, mens tilsvarende tall for Andøy og Øksnes var seks og to.

Stabiliteten var størst i Sortland, der det ikke var endringer i tallet på arbeidsledige i løpet av det siste året.

Sortland hadde likevel flest arbeidsledige, med 171 personer. I Hadsel og Øksnes var det 124 arbeidsledige, i Andøy 94, mens det var 57 i Bø.

Les også: Ledigheten fortsetter å gå ned

Arbeidsledigheten øker

I november var det 3. 142 helt ledige i Nordland, som er 46 prosent flere enn på samme tidspunkt i 2014. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,6 prosent.

Nordland har uendret ledighet i forhold til samme periode i fjor. Økende ledighet nasjonalt har ennå ikke gitt merkbare effekter i Nordland. Dette har flere årsaker, bl.a. svak kronekurs som gir fordeler for eksportindustrien, få sysselsatte i petroleumssektoren i Nordland og en relativt stor offentlig sektor i fylket, sier fungerende. fylkesdirektør Cathrine Stavnes ved NAV Nordland, i en pressemelding.

Flere ledige alle steder

Det er generelt flere ledige i Nordland i november i år enn det var på tilsvarende tid i fjor. I år var det 46 helt ledige i årets nest siste måned Det er også 28 flere personer som deltar på arbeidsmarkedstiltak i fylket enn det var for ett år siden.

Når det gjelder hele landet, kommer den samme trenden til overflaten. Den totale ledigheten har økt med 8.151 personer fra november i fjor. Totalt er det 79. 159 helt ledige i Norge, noe som tilsvarer 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

Les også: Nordlandsbedriftene kunne ansatt 1.775 flere

KommuneAntallProsent av arbeidsstyrkenEndring   fra i fjor    AntallEndring   fra i fjor Prosent
Hadsel1243,13235
574,8-9-14
Øksnes1245,7-2-2
Sortland1713,300
Andøy944,0-6-6