Etter fredag og lørdag, var Vesterålen futsal svært revansjesugne da de møtte Vegakameratene søndag formiddag. Gutta fra Vesterålen gikk hardt ut og presset motstanderne fra start.

– Etter to kamper på rappen der vi fikk det første målet mot, var det deilig at vi endelig scoret først, forteller lagleder for Vesterålen futsal, Martin Størkersen Myrlund til VOL rett etter kampen.

Les også: – Vi gjør en knallgod førsteomgang

Slitekamp

Det var Vebjørn Grunnvoll som gav Vesterålen futsal ledelsen. Mathias Abelsen scoret det andre målet, før Grunnvoll nettet igjen. Anders Jørgensen puttet det siste.

Ifølge Størkersen Myrlund, var kampen mot Vegakameratene en typisk slitekamp.

– Vegakameratene er rutinerte og utlikner til 1-1. Da bestemmer vi oss for å trykke på for fullt, noe vi lykkes med, sier han.

Les også:  Vi rundspiller de

Ok fornøyd

Vegakameratene er ikke hvem som helst i futsalsammenheng. Det vant serien fire år på rad fra 2011-2014 og er regnet som et av det absolutt beste lagene i landet.

– De har mange innøvde trekk, men vi vinner nok kampen på at vi er kjappere i beina, sier laglederen.

Når vi ber Størkersen Myrlund om å oppsummere helgas kamp, svarer han:

– Målet vårt var å få med oss poeng, noe vi klarte. Men vi burde hatt poeng fredag med tanke på at vi spilte jevnt mot Sjarmtrollan. Totalt sett er vi ok fornøyd med helgens tre kamper sett under ett, slår han fast.

Les også: Møter seriefavoritten

– Mye stanging

Jonathan Barlow er lettet over at han og lagkameratene slo Vegakameratene og mener at de vant fortjent.

– Vi var det klart beste laget, men vi måtte stange mye etter at Vegakameratene utlignet til 1-1. Vi hadde masse sjanser, men daa vi omsider fikk hull på byllen, våkner vi, sier han.

I likhet med Størkersen Myrlund, mener Barlow at han og lagkameratene resultatmessig burde fått mer ut av kampen mot Sjarmtrollan. Samtidig er han fornøy med at de totalt fikk med seg tre poeng fra helgas kamper.

– Det synes jeg er godkjent med tanke på at vi møter tre av de aller beste lagene i serien, presiserer han.

Les også: Mathias Dahl Abelsen og Jonathan Barlow tatt ut til VM-kvalikk

Blir ikke kyniske

I kampene mot både Sjarmtrollan og Grorud, ble Vesterålen futsal tidvis møtt av en kynisk og defensiv spillestil. Barlow understreker at laget ikke har planer om å kopiere den taktikken i kommende kamper.

– Det er nok ikke vår stil. Vi må konsentrere oss om vårt spill og gjøre det vi er god på, nemlig å spille god fotball, slår Jonathan Barlow fast.

Reiser til Oslo

Neste helg er det ny runde i eliteserien. Da reiser Vesterålen futsal til Oslo for å møte KFUM Oslo og Sandefjord. Vesterålen futsal topper fortsatt eliteserietabellen,  med sju spilte kamper, men med flere spilte kamper enn alle de andre lagene.

Tabellen i eliteserien i futsal, finner du her.